"PYD işgal ettiği toprakları kaybedecek"

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Bozoğlan "ABD'nin siyasi ve askeri desteği olmasaydı, PYD ne Münbiç'e ne de başka bir yere girebilirdi. Çünkü bunların orada hiç bir desteği yok sadece ellerindeki silahlara ve dış güçlere güveniyorlar"

Haberler 14.01.2018 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Türkmen Meclisi Bakan Emin Bozolan, ABDnin siyasi ve askeri destei olmasayd, PYD ne Münbiçe ne de baka bir yere girebilirdi. çünkü bunlarn orada hiç bir destei yok sadece ellerindeki silahlara ve d güçlere güveniyorlar. ABDnin destei azaldkça PYD igal ettii topraklar kaybedecektir. dedi.

Suriyeliler, ABDnin desteiyle Halepe bal Münbiçi igal eden ve burada halka zulüm uygulayan PYD/PKKnn bölgeyi terk etmesini istiyor.

Ülkelerindeki iç savan ardndan Türkiyeye snan Suriyeliler, son olarak PYD/PKK üyelerinin, 25 yandaki Hannan el-Cerive ve 23 yandaki Abbud el- Minhan ikence ederek öldürmesine tepki gösterdi.

Suriye Türkmen Meclisi Bakan Emin Bozolan, ABDnin Münbiçlilere PYD/PKKnn kentten çekilerek Fratn dousuna geçeceine yönelik verdii sözü tutmadn ve ilçenin kontrolünü teröristlere braktn söyledi.

TOPRAKLARI KAYBEDECEK

Münbiçlilerin ilk günden itibaren PYD/PKKdan rahatsz olduunu ve bugüne kadar türlü ikenceler gördüünü vurgulayan Bozolan, unlar kaydetti:

ABDnin siyasi ve askeri destei olmasayd, PYD ne Münbiçe ne de baka bir yere girebilirdi. çünkü bunlarn orada hiç bir destei yok sadece ellerindeki silahlara ve d güçlere güveniyorlar. Terör örgütünün orada yapt zulmü herkes biliyor, biz uzun süredir srarla bunu anlatmaya çalyoruz. Orada kendilerinden insanlar göçe zorladlar. Zorla vergi alp, çocuklar kaçrdlar, gençleri zorla askere aldlar. Aslnda kendilerinden bekleneni yapyorlar, armyoruz. Yaptklar vahet artk insanlar bezdirdi. Son olarak iki sivili katletmeleri barda tard. Halk bu yüzden onlar protesto etti ve bu tepkilerin devam edeceini düünüyoruz. ABDnin destei azaldkça PYD igal ettii topraklar kaybedecektir.

Suriyeli Türkmen ve Arap Airetleri Birlii Bakan Yardmcs Ahmed Abbud Cuani ise PYD/PKKnn, Suriyede igal ettii Münbiç ilçesinde iki sivili ikence ederek öldürmesinin ac verici bir olay olduunu söyledi. Suriye topraklarnda hak iddia ederek zulüm yapmasnn kabul edilebilir bir durum olmadn anlatan Cuani, öyle konutu:

SURYE HALKINA YÖNELK

PYD/PKKnn bu son yapt olay Suriye halkna yönelik yaptklar zulümlerden ve suçlardan sadece birisi. Kendi vatanmzda bir terör örgütü tarafndan ikenceye maruz braklmak tüm dünyann aybdr. Tüm dünya ülkelerinden bu zulme son vermelerini bekliyoruz. ABDnin destekleriyle topraklarmz igal eden bu örgütü istemiyoruz. Örgütün yapt halk korkutup, göçe zorlayarak bölgenin demografik yapsn deitirme çabalardr. Suriyeliler olarak buna asla izin vermeyeceiz.

Hasekeli ihade el-Hamed de PYD/PKKnn sadece Münbiçte deil Suriyede igal ettii tüm yerlerde insanlara büyük skntlar yaattn ifade etti.

Suriye halk olarak bu teröristlere kar mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren el-Hamed, ne olursa olsun PYD/PKKnn topraklarn ele geçirmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

PYD/PKK, Halepin Münbiç ilçesini, 2015in sonunda ABDnin destei ile ele geçirmiti. Amerikal yetkililerin DEA çkarldktan sonra örgüt unsurlarnn ilçeyi terk edecei yönündeki taahhütlerine ramen terör örgütü, Münbiçteki igalini sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git