PYD köye havanla saldırdı: 5 ölü

PKK'nın Suriye uzantısı PYD tarafından Fırat Kalkanı harekatının sürdüğü El Bab yakınlarındaki Azez'in Cibrin Köyü'ne havanla saldırı düzenlendi. Saldırıda köyde bulunan 2'si çocuk 3'ü kadın 5 kişi yaşamını yitirdi.

Haberler 24.02.2017 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye snrnn terör unsurlarndan temizlenerek güvenli hale getirilmesi için geçen yl 24 Austosta Frat Kalkan Harekat balatld. 184 gündür sürdürülen harekat ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri Cerablus ile Azez arasndaki bölgeyi terör unsurlarndan temizleyerek, iç kesimlere doru inmeye balad. Son olarak terör örgütü DEAn kalesi konumundaki El Babda DEA unsurlarnn geride braktklar tuzaklanm patlayclarn imhas da titizlikle devam ediliyor.

SVLLER GÜVENL ALANLARA TAINIYOR

TSK ve destekledii ÖSO güçleri, DEAtan temizlenen alanlarda madur durumda olan sivilleri, evlerinden ve barndklar alandan alarak güvenli bölgelere ulatryor ve ihtiyaçlarn gidermeye gayret gösteriyor. Askeri kaynaklar, terör örgütü DEA tarafndan birçok konuda haklar gasp edilen sivillerin güvenlii konusunda titiz davranldn ve baka yaam olmak üzere tüm haklarnn en iyi ekilde korunup, kullanabilmelerine imkan salandn kaydetti.

DEAIN TÜNELLER MHA EDLYOR

Askeri kaynaklar, önemli ölçüde kontrolün ele geçirildii El Babda, terör örgütü DEA unsurlarnn bulunabilecei bölgelere titizlikle yaklaldn belirtti. Son zamanlarda Tadif bölgesinden El Baba gönderilen DEAl teröristlerin gizlendii tünellerin de tespitinin ardndan, Frtna obüsleri ile ate altna alnarak imha edilip, kullanlamaz hale getirildii bildirildi.

PYD, KÖYE HAVANLA SALDIRDI

Öte yandan Frat Kalkan Harekat ile ÖSOya destek veren TSK, DEAn yan sra bölgedeki bir dier terör örgütü PKK/PYD ile de mücadelesini sürdürüyor. PYDnin yaanan hareketlilikte Suriyede demografik yapy dikkate almadan daha fazla toprak kazanm salamay hedeflediine dikkat çeken askeri kaynaklar, teröristlerin bu amaç dorultusunda sivillerin bata yaam olmak üzere hiçbir haklarna ve uluslararas hukuk kurallarn dikkate almadn vurgulad.

PYDli teröristlerin son olarak geçen sal günü akam saatlerinde Kilisin karsndaki Suriyenin Azez kentinin güney dousundaki Cibrin Köyüne havan atlaryla saldr düzenledii kaydedildi. PYDli teröristlerin saldrsnda, köydeki 2si çocuk 3ü kadn 5 kiinin yaamn yitirdii bildirildi.

Ana Sayfaya Git