PYD/ PKK 24 ENKS üyesini alıkoydu

PYD/ PKK'nın, Suriye'nin kuzeyinde kontrolü altında bulunan bölgelerdeki Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyelerinden 24 kişiyi alıkoyduğu bildirildi.

Haberler 05.03.2017 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel kaynaklardan alnan bilgiye göre, PYD/ PKK, Suriyenin kuzeyinde Haseke iline bal Derbesiyye, Kaml, Tel Temr ve Kerki Leki ile Halepe bal Ayn el-Arab ve Afrinde ENKS üyesi 24 kiiyi tutuklad.

PEMERGE MERKEZ BASILDI

PKKnn, ENKS üyelerini Pemerge ile i birlii yaptklarn gerekçe göstererek hedef ald belirtildi. Alkonulan kiiler arasnda ENKSye üye Suriye Kürdistan Demokrat Partsi (S-KDP) Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo da bulunuyor. PYD/ PKK militanlar dün de Hasekenin Kaml ilçesi ve Derbesiyye kasabasnda ENKSye bal S-KDP bürolarn basp atee vermiti.

GERLM HIZLA YÜKSELYOR

Partiden cumartesi sabah yaplan açklamada, Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo, bu sabah saat 3.00 sralarnda PYD asayii tarafndan evinden zorla alnp götürüldü. KDP-S Bulbul lçe Kurulu üyesi Adnan brahim çapo da ayn ekilde evinden alnd denildi. PYD taraftarlar, Rojavada aralarnda KDP-Snin de bulunduu Kürt partilerine ait binalara gece saldrarak tahrip etti, binalar atee verdi. Suriyedeki Drbesiye kasabasnda bulunan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ofisine de saldr düzenlenmiti.

Açklamada, PYDnin üyelerine yönelik bask ve tutuklamalarnn devam ettii ancak bu basklarn kendilerini yldramayaca dile getirildi. KDP-S, tutuklanan üyelerinin bir an önce serbest braklmasn ve bu yöndeki basklarn son bulmasn istedi.

SALDIRIYA TEPKLER GELD

IKBY Bakanlk sözcüsü Ümit Sabah tarafndan yaplan yazl açklamada, engalin (Sincar) Hanesur bölgesinde meydana gelen olaydan dolay Kürdistan Bölgesi Bakan (Mesut Barzani) çok üzgün ve endielidir. Durumun kontrol altna alnmas ve ortamn yattrlmas için ilgili taraflarla irtibata geçti. ifadelerine yer verildi.

Açklamada, hiçbir tarafn Pemergenin hareketine müdahale edemeyecei belirtilerek, bölgenin idaresinden sadece bölgesel hükümetin kurumlarnn sorumlu olduu vurguland.

Musulun Suriye snrndaki stratejik Sincar ilçesinde terör örgütü PKKya bal militanlar ile Mesut Barzaniye yakn ve Pemerge Bakanlna bal Suriyeli Kürt Pemerge güçleri arasnda çkan çatmada, 4 Pemerge ile 3 PKKl terörist yaralanmt.

Terör örgütü PKK, Austos 2014te DEAn Sincar ilçesine saldrmasn bahane ederek bölgede varlk göstermeye balamt.

Ana Sayfaya Git