PYD şiddeti kullanıyor

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Bro, Washington'da ABD'li yetkililerle yaptıkları görüşmelerde "terör örgütü PYD/PKK'nın baskıları ile Suriyeli Peşmergelerin önemini ve dengeleri nasıl değiştireceğini anlattıklarını" söyledi.

Haberler 05.03.2017 - 12:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bro AA muhabirine yapt açklamada, Washingtondaki temaslar, PYDnin Suriyenin kuzeyindeki ENKS bürolarn basp atee vermesi ve PKKya bal yerel militanlarn Suriyeli Pemergelere saldrsn deerlendirdi.

PYDnin silahl militanlarnn sistematik ekilde ENKS çats altnda yer alan siyasi partilere saldrarak bask kurmaya çaltn belirten Bro, PYDnin siyaset dili iddettir. ENKSnin güçlü diplomasi ve siyasetinden korkuyor. Bu yüzden kadrolarmz ve bize destek veren halkn gözünü korkutmak için iddete bavuruyor. dedi.

Örgütün, Kürtler arasnda çatma çkarmak için büyük gayret içerisinde olduunu söyleyen Bro, Kürtleri birbirine düürmek için örgütün ne çabalar harcadnn farkndayz. Bu oyunlara gelmeyeceimiz gibi, basklarna da boyun emeyeceiz. ifadelerini kulland.

- ABDnin Suriye siyaseti net deil

Washingtonda ABD Dileri Bakanlndan baz üst düzey yetkililerle görütüklerini kaydeden Bro, Görümeler srasnda ABDnin Suriye siyasetinin net olmadn tespit ettik. Onlara ENKSnin nasl bir rol oynayabilecei ve Rojavada (Suriyenin kuzeyinde) dengeleri deitirebileceini detayl bir ekilde anlattk. diye konutu.

PYDnin yanl bir müttefik olduunu da ABDlilere ilettik. diyen Bro, Örgütün tüm hak ihlallerini ve Rojavadaki basklarn belgelerle ABDli yetkililerinin önüne koyduk. dedi.

- Suriyeli Pemergeler dengeyi deitirecek

Bro, Washingtondaki temaslar kapsamnda, üst düzey yetkililerle yaptklar görümeler srasnda PYDnin silahl militanlarna alternatif, düzenli bir gücün hazr olduu konusuna da deindiklerini aktard.

ENKS Bakan Bro, Roj Pemergelerinin (Suriyeli Pemergeler) Rojavaya gitmeleri halinde bölgedeki dengelerin deieceini ve bunun nasl meydana geleceini yetkililere anlattk. dedi.

- Sincardaki çatma

PKKya bal yerel militanlar ile Suriyeli Pemergeler arasnda dün çkan çatmalara ilikin ise Bro unlar kaydetti:

Roj Pemergelerin hem Kürdistan Bölgesi hem de Rojavaya gitmesi, en doal haklardr. O güç Irak ve Suriye snrnda konulanmak için hareket etmiti ancak PKK bunu engellemeye çalt. Herkesin çok iyi bilmesi lazm, o güç bölgesine ksa bir süre içerisinde dönecektir.

Bro ve beraberindeki ENKS heyeti, 27 ubatta çeitli temaslarda bulunmak üzere ABDnin bakenti Washingtona hareket etmiti. Bro ve beraberindeki heyet ABDdeki temaslarna devam ediyor.

Ana Sayfaya Git