"PYD/PKK eliyle Suriye'deki Kürtler yerlerinden edildi"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) kanaat önderlerinden, siyaset uzmanı Şeyh Abdurrahman Osman, terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'deki Kürtleri bile yerlerinden ettiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'yla bölge halkının terör örgütünden kurtarılması temennisinde bulundu.

Haberler 26.01.2018 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki slami Hareketin kurucusu eyh Osman bin Abdulazizin olu eyh Abdurrahman, Afrinde yuvalanan terör örgütü PYD/PKKya yönelik Zeytin Dal Harekatna ilikin AA muhabirine deerlendirmede bulundu.

Harekatn Afrindeki terör unsurlarn temizlemek için balatldn belirten eyh Abdurrahman, Türkiyenin daha önce Kobanide ve dier yerlerde Kürtlere verdii destee atfta bulunarak unlar söyledi:

Kobani sürecini unutmamalyz. DEA oradaki sivil halka saldrdnda Türkiye, Pemergenin geçiine izin verdi. Pemerge, DEA oradan çkardktan sonra ülkesine geri döndü. Bu bize Türkiyenin Kürtlere yönelik yaklamn anlamak için de önemli bir fikir vermektedir. Türkiyeyi dost bir ülke olarak görüyoruz.

Terör örgütü PYD/PKKnn bölgede yaayan Kürt, Arap ve Türkmenlere yönelik uygulamalarn hatrlatan eyh Abdurrahman, Bu operasyon geçmiten bugüne biriken birçok sorunun neticesinde balatlmtr. Türkiyenin bu operasyonu ksa sürede neticelendirmesini ve orada yaayan kardelerimizin kurtulmasn temenni ediyoruz. Operasyondan sonra Afrindeki Kürt kardelerimizin Suriyedeki gerçek muhalefetin içinde yer alarak bölgelerini istikrara kavuturmalar gerekiyor. Bu sayede orada güvenli bir bölge de oluabilir. Amerikann da buna raz olabileceini düünüyorum. ifadelerini kulland.

- BU SÜRECN EN FAZLA ZARAR GÖRENLER ORADA YAAYAN MASUM NSANLARDIR

eyh Abdurrahman, Suriyedeki iç savan 7nci ylna girdiine iaret ederek, Orada yaayan kardelerimiz zor günler geçiriyor. Dünyadaki süper güçler Suriyede yaananlar kendi çkarlar dorultusunda dizayn etmek için her türlü yola bavurmulardr. Bölgesel devletlerin rolü çok belirgin olamamtr. Ancak bu sürecin en fazla zarar görenleri orada yaayan masum insanlardr. DEA ve benzeri örgütlerin Suriye halkna verebildii sadece ykm ve ölüm olmutur. diye konutu.

- SURYEDEK KÜRTLER, IRAKTAK KÜRTLERN DURUMUNDAN DERS çIKARMALIYDI

Suriyeli Kürtlerin bile PYD/PKK eliyle yerlerinden edildiini vurgulayan eyh Abdurrahman, unlar kaydetti:

Suriyedeki Kürtler, Iraktaki Kürtlerin durumundan ders çkarmalyd. ç savatan önce kimlikleri dahi olmayan Suriye Kürtleri, Irakta yaadmz tecrübeden çok ey örenmeliydi. Fakat ne yazk ki bunu yapmadlar ve PYD/PKK eliyle oradaki Kürtler bile yerlerinden edildi. Birçok Kürt siyasi partisi, orada barnamad ve çalmalarn Erbilde yürütmek zorunda kald.

Suriye Kürtlerinin, gelecekte kurulacak hükümetlerde doru temsil edilebilmeleri için Türkiye ile daha yakn iliki içinde olmalar gerektiini belirten eyh Abdurrahman, sözlerini öyle tamamlad:

Suriye Kürtleri henüz geç kalm saylmazlar. Bölgelerinin kalknmas ve oradaki vatandalarnn daha huzurlu bir yaama kavumas için Suriye muhalefetiyle birlikte hareket edebilirler. Bu ekilde gelecekte kurulacak Suriye hükümetinde güçlü bir konuma da sahip olabilirler.

Ana Sayfaya Git