Qatar Energy'nin yer aldığı konsorsiyum Mısır'daki petrol arama ihalesini kazandı

Mısır açıklarında petrol ve doğal gaz arama üretim ihalesini Katar Enerji Şirketi Qatar Energy'nin yer aldığı konsorsiyum kazandı.

Haberler 04.10.2023 - 19:55 Son Güncelleme : 04.10.2023 - 22:15

Qatar Energyden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır Petrol ve Maden Kaynakları Bakanlığı, Port Said şehrinin doğusunda yer alan EGY-MED-E8 bölgesinde keşif ve üretim hakkını uluslararası bir konsorsiyuma verdi.

Mısır Doğal Gaz Holdingin (EGAS) 2022de başlattığı ve son turu düzenlenen ihaleyi, yüzde 33ü Qatar Energy, yüzde 34ü İtalyan enerji şirketi ENI ve yüzde 33ü İngiliz enerji şirketi British Petroleuma (BP) ait olan konsorsiyum kazandı.

Böylece Katarın Mısır kıyılarında yer altı kaynağı keşfi ve üretimi alanında faaliyet gösterdiği alan sayısı 4e çıktı.

Qatar Energy, Kızıldenizdeki 3 ve 4 numaralı keşif alanları ile Akdenizdeki bir keşif alanında faaliyet gösteriyordu.

Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saad bin Şeride el-Kabi, Port Saidin doğusundaki bölgenin arama ve üretim haklarını kazandığımız için mutluyuz. Bu durum Mısırdaki varlığımızı artırıyor. değerlendirmesinde bulundu.

Keşif çalışmalarında başarıya ulaşmayı istediklerini belirten Kabi, Mısırlı ve konsorsiyumdaki diğer ortaklarla çalışmayı beklediklerini ifade etti.

Mısırın kuzeydoğusundaki Port Said şehri açıklarında yer alan 800 metre derinliğe ulaşan keşif sahası, 2 bin 600 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor.

Ana Sayfaya Git