Rakka'ya sokağa çıkma yasağı geldi

YPG/PKK, işgal ettiği Rakka'da artan örgüt karşıtı gösterileri ve suikastları önlemek için sokağa çıkma yasağı getirdi

Haberler 10.09.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKK, Suriyede igal ettii Rakka ili genelinde son günlerde örgüt kart yükselen sesleri bastrmak ve kentteki igalini pekitirmek için sokaa çkma yasana bavurdu.

YPG/PKK, Rakkada son dönemde örgüt mensuplarna kar artan suikastlarn önüne geçmek ve igal kart gösterileri sonlandrmak için terörle mücadele bahanesiyle cuma gününden bu yana Rakkada sokaa çkma yasa uyguluyor.

Rakkadaki yerel kaynaklardan edinen bilgiye göre, YPG/PKK, bu kapsamda sivillerin Rakka il merkezine giri ve çklarn engellerken, kent merkezini ikiye ayran Frat Nehrinin bir kysndan dierine geçmeyi de yasaklad.

gal ettii bölgelerdeki sivilleri korku ve bask yöntemleri ile yldrmaya çalan YPG/PKK, Rakkada 3 gündür sivillerin camilere gitmelerine izin vermiyor.

ABDnin desteiyle Ekim 2017den bu yana Rakkay igal eden YPG/PKK, Rakkallarn sadece günün belli saatlerinde 2 saati amayacak ekilde ehir merkezine gitmelerine izin veriyor.

Yasan ne zamana kadar sürecei henüz bilinmiyor.

- YPG/PKK basknlarnda 2 sivil yaamn yitirdi

Arap halknn tepkisinin önüne geçmek ve gösterilerin direnie dönümesini önlemek için harekete geçen YPG/PKK, son uygulamasyla ilerde aleyhine sorun tekil edecek durumlarn önüne geçmeye çalyor.

Terör örgütü, son 3 günde Rakka il merkezi ve krsalndaki baz köy, belde ve ilçelerdeki evlere düzenledii basknlarda en az 150 sivili alkoydu, 2 sivili de öldürdü.

YPG/PKK, Araplarn younlukla yaad Rakkada düzenledii basknlara örgüt saflarndaki Arap kökenli teröristlerin katlmasna izin vermiyor.

- Esed rejimin elemanlarn da alkoydu

Kaynaklar, örgütün Bear Esed rejiminin 16 Eylülde yapaca yerel seçimde aday olarak gösterdii Araplar da alkoyduunu aktard.

Terör örgütü, Suriyenin kuzeyinde igal ettii Kaml ilçesinde de Esed rejiminin yapaca yerel seçim için aday olan 17 Arap kökenli Suriyeliyi alkoymutu.

- Rakkada insani kriz sürüyor

AA muhabirine bilgi veren Rakkadaki kaynaklara göre, YPG/PKK, Rakkada, igalindeki dier bölgelerde kurduu bask ve terör düzenini uyguluyor.

Sivilleri zorla silah altna alan YPG/PKK, DEA ile çatmalar srasnda el koyduu evleri sahiplerine teslim etmiyor.

Koalisyonun youn hava saldrlar sonucu neredeyse tamam harabeye dönen kent merkezinde siviller, yklan evlerini yeniden ina etmek için kendi kstl imkanlarn kullanyor.

YPG/PKK, kentte sivillere herhangi bir hizmet salamyor. Baka çareleri olmad için evlerine dönen az saydaki sivil, zor artlar altnda yaam mücadelesi veriyor.

Ana Sayfaya Git