Referandum ertelenmeyecek"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, "Daha önce birçok vaatler verildi ancak hiçbiri yerine getirilmedi. Bu yüzden referandum ertelenmeyecektir." dedi.

Haberler 16.09.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Bakan Mesut Barzani, 25 Eylülde yaplacak referandum için düzenlenen mitingde yapt konumada, Dayann ve hiç kimsenin sözünü dinlemeyin. Referanduma gidiyoruz. Referanduma katlma erefine ulamayanlar kendileri bilir. Bu Kürdistan halknn karardr dedi.

Duhokun Amediye ilçesinde referandum için düzenlenen mitingde konuan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Bakan Mesut Barzani, referandum karar için geç kaldklarn, daha önce bu karar vermeleri gerektiini belirterek, çünkü, Irak devleti ortaklk üzerine kuruldu. Ancak bizim bu ortaklkta bamza gelenleri biliyorsunuz. Halen haklarmz talep etmemizden rahatszlar. Pemerge haklarn vermeyen Irak, 2 saatte Hadi abi yasasn çkartt. Irak 140nc maddeyi yerine getirmedi. imdi 140nc madde ve anayasadan söz edenler, çaresizlikten söz ediyorlar. Madem Irakl yetkililer Badatta ortaklk ve ibirliini kabul etmiyor, biz de kendilerine hizmet etmeyi kabul etmiyoruz dedi.

DAHA Y BR ALTERNATF SUNULMADII SÜRECE REFERANDUM ERTELENMEYECEK

Barzani, Irak snrlarnda saygn ve deerli insanlarn kaybettiklerini, önlerinde ya esaret ya da bamszlk yollar olduunu da ifade ederek, Gerekli admlar atmazsak daha kötü sonuçlarla karlarz. Mesele irade meselesidir. Deerli dostlarm, hiç kimsenin söz ve söylentilerine güvenmeyin. Daha iyi bir alternatif sunulmad sürece referandum ertelenmeyecektir. Yalnzca Kürdistan halk referanduma meruluk kazandracak, onun dndakiler deil. Dayann ve hiç kimsenin sözünü dinlemeyin, referanduma gidiyoruz. Referanduma katlma erefine ulamayanlar kendileri bilir. Bu Kürdistan halknn karardr dedi.

Ana Sayfaya Git