"Rejim, ateşkes sayesinde soluk aldı"

Esed rejiminin hedefindeki Doğu Guta'da aktif askeri muhalif gruplardan Feylek er Rahman sözcüsü Ulvan: "Yıprattığımız rejim, ateşkes sayesinde soluk aldı. Toparlanmaya başladı" dedi.

Haberler 26.07.2017 - 13:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin bakenti amda, rejimin odakland Dou Gutadaki askeri muhalif gruplardan Feylek er Rahmann sözcüsü Vail lvan, rejim güçlerinin ilan edilen atekesi toparlanmak için kullandn ve saldrlarn sürdürdüünü söyledi.

Ulvan, AA muhabirine yapt açklamada, Son günlerde rejim ile destekçisi yabanc milisler, Ayn Terma vadisinden, Cobar Mahallesini kuzey ve güney cephesinden boup, Dou Gutadan koparmaya çalyor. dedi.

Rejimin Cobara saldrd Ayn Terma ve Zemelka beldelerine ek olarak, Tayba mahallesinden de üçüncü cepheyi açtn anlatan Ulvan, rejim güçlerinin muhaliflerin gücünü bölerek, zayflatmay hedeflediini söyledi.

Sözcü, Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bal Feylek er Rahman, rejimin bütün giriimlerine karlk vererek püskürtmeyi baard. Rejim, 1 ay içerisinde en az 200 hava saldr düzenledi. Yüzlerce havan topu ve varil bombas kulland. diye konutu.

Ulvan, öyle devam etti:

Rejim, konvansiyonel silahlarla baarl olamad için, ölümcül silahlara bavurdu. Haziran içerisinde iki defa içerii bilinmeyen zehirli gaz kulland. lk saldrsnda 34 kii, ikincisinde ise 9 kii etkilendi.

Saldrlarda rejimin büyük kayp verdiini aktaran Ulvan, yüksek rütbelilerin de olduu 150 milisi öldürdüklerini, aralarnda tank ve personel tayclarn da bulunduu 20 arac imha ettiklerini bildirdi.

Terör listesinde yer alan gruplar yok

Ulvan, Rusya ve rejimin Dou Guta için ilan ettii tek tarafl atekese deinerek, Yprattmz rejim, bu atekes sayesinde soluk ald. Toparlanmaya balad. Rejim yanls medya alar gerçek olmayan zaferi pazarlamaya çalarak, rejim ve destekçisi yabanc milislerin moralini yükseltmeye çalyor. Nispeten sakin olsa da, rejimin hava saldrlar ve topçu atlar sürüyor. ifadelerini kulland.

Feylek er Rahman sözcüsü, Rejimin hedef ald Zemelka, Ayn Terma ve Cobarda radikal veya uluslararas terör listesinde yer alan gruplar yok. dedi.

amn dousunda, Cobar mahallesi ile Ayn Terma ve Zemelka beldelerinin de içinde olduu Dou Guta bölgesi, 5 yldr rejimin kuatmas altnda bulunuyor. Rejim, Dou Gutann güneydou ucunda, yarmada eklindeki Cobar, güneybatsndaki Ayn Terma ve Zemelkadan kopararak tek bana kuatmaya almay hedefliyor. Böylece rejimin 1,5 aydr youn ekilde saldrd Dou Guta üzerindeki kuatma da daralm olacak.

Rus haber ajans RIA Novosti, geçen hafta Rusya Savunma Bakanlna dayandrd haberinde, Msrn arabuluculuuyla Kahirede bir araya gelen Rus yetkililer ve Suriyeli lml gruplar arasnda anlama imzalandn duyurmutu. Bunun üzerine Bear Esed rejimi, Dou Gutaya düzenledii saldrlar durdurduunu bildirmiti. Ancak, Ayn Terma, Arbin, Zemelka ve Niebiye beldelerindeki sivil yerleimleri vurmaya devam etmiti.

Dou Guta, Türkiye, Rusya ve rann 3-4 Maystaki Astana toplantsnda belirledii 4 çatmaszlk bölgesi içinde yer alyor.

Ana Sayfaya Git