Rejim güçleri, İdlib'de TSK gözlem noktasının yakınını vurdu

Beşşar Esed rejimi güçleri, TSK'nin Astana anlaşmaları çerçevesinde 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde kurduğu gözlem noktasının yakınını yine vurdu.

Haberler 13.05.2019 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bear Esed rejimi güçleri, Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde atekes gözlem misyonu için kurduu noktann yaknna topçu saldrs düzenledi.

Esed rejimi ordusu ve ran destekli yabanc teröristlerden oluan rejim güçleri, TSKnin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, dlib ilinin güney krsalnda, Hamann kuzeybat krsalndaki Zaviye bölgesinde kurduu 10 numaral gözlem noktasnn yaknn topçu atlaryla tekrar hedef ald.

Söz konusu saldrda gözlem noktasnda herhangi bir hasar meydana gelmedi.

Saldrnn, Lazkiyenin dousundaki da kümesinden ya da Hama krsalndaki Kerim bölgesinden yapld tahmin ediliyor.

Rejim ve destekçileri, 10 nolu gözlem noktasnn yaknlarna son iki haftada üç saldr düzenledi.

TSK gözlem noktasnn yaknn vurdu

Rejim güçleri, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içerisindeki yerleimlere bir haftadan bu yana balatt saldrlarda ayn noktay 29 Nisanda ve 4 Maysta hedef almt.

TSKnin, Astana anlamalar çerçevesinde dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki atekesi korumak için kurduu 12 adet gözlem noktas bulunuyor. Söz konusu noktalarn birkaç kilometre karsnda Bear Esed rejimi ordusu unsurlar ve ran destekli yabanc terörist gruplar konulu.

Rejim ve destekçileri, bölgedeki sivil yerleimleri 17 Eylül 2018de Türkiye ve Rusya arasnda imzalanan mutabakata ramen o tarihten bu yana hedef alyor.

Sivillerden bir ksm Türkiye snr yaknndaki kamplara bir ksm da TSKnin gözlem noktalarnn yaknna snyor. Esed rejiminin garantörü olan Rusyann rejim saldrlarn önleme yükümlülüü bulunuyor. Askeri muhalifler ise Soçi mutabakatnn öngördüü bölgeden ar silahlarn 10 Ekim 2018de çekmiti.

Ana Sayfaya Git