Rejim saldırıları 80 bin öğrenciyi eğitimden alıkoydu

Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist grupların, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" içindeki sivil yerleşimlere saldırıları nedeniyle 80 bin öğrencinin eğitim aldığı 334 okul geçici olarak kapatıldı.

Haberler 05.03.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DLB-Suriyedeki Bear Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplarn, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi içindeki sivil yerleimlere son dönemde artan saldrlar nedeniyle kentin güneyinde 334 okulda eitime ara verildi.

dlib Eitim Müdürlüü Sözcüsü Mustafa Hac Ali, dlibde Bear Esed rejiminin saldrlar dolaysyla okullarn geçici süreyle kapatldn söyledi. dlibin güneyindeki sivil yerleimlerde bulunan 334 okul ve dershanede eitime ara verildiini belirten Hac Ali, saldrlarn younlat bölgelerde 80 bin örencinin eitim alamadn ifade etti.

Hac Ali, Esed rejiminin barbarca saldrlarn sürdüü Han eyhun, Marratinuman ve Serakib gibi ilçelerde eitim öretim askya alnd. Bu saldrlardan dolay baz yerleimlerde 10 gün, dier bölgelerde bir ay eitime ara verildi. u ana kadar saldrlarda 7 örenci öldü, 40 örenci yaraland. dedi. Han eyhun ilçesi ile Cercenaz, Tuh ve Kefrenbil beldelerinde birer okulun ksmen hasar gördüü örenildi.

- Bir arkadam saldrlarda öldü

Ailesiyle Han eyhun ilçesini terk ederek Türkiye snrndaki kamplara gelen 5. snf örencisi Firas Abbas, Artk okula gidemiyoruz. Saldrlardan kaçtk. Defter, kalem ve çantalarm da evimizde braktk. diye konutu. 7. snf örencisi Muhammed Tahsin de Okula gidemiyoruz. çünkü sürekli saldrlar oluyor. Herkes göç etti. Bir arkadam saldrlarda öldü. dedi.

Esed rejimi ve ran destekli terörist gruplarn, Soçi mutabakatn ihlal ederek, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi içinde yer alan ilçedeki sivil yerleimlere bu yl bandan itibaren düzenledikleri hava ve kara saldrlarnda en az 105 sivil hayatn kaybetti, 300den fazla sivil yaraland. Türkiye ile Rusya arasnda dlibdeki atekesi korumak için imzalanan mutabakattan bu yana ise 25 binden fazla aile evlerini terk etmek zorunda kald.

Ana Sayfaya Git