Reznikov: Rusya sınırında önemli ölçüde farklı hiçbir askeri olay yok

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Belarus'a tatbikat için giden Rus askerlerinin hareketlerini yakından takip ettiklerini belirterek, "Rusya sınırında geçen yılın ilkbahar dönemine kıyasla önemli ölçüde farklı hiçbir askeri olay veya eylem yok." dedi.

Haberler 29.01.2022 - 01:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kiev

Ukrayna Savunma Bakan Oleksiy Reznikov, Ukrayna parlamentosunda hükümet yetkililerinin Ukrayna-Rusya arasndaki askeri gerginlie ilikin sorularn yantlad.

Ukrayna güvenlik birimleriyle snrdaki durumu sürekli gözlemlediklerini aktaran Reznikov, Askeri anlamda, Rusya snrnda geçen yln ilkbahar dönemine kyasla önemli ölçüde farkl hiçbir askeri olay veya eylem yok. diye konutu.

Belarustaki durumun ise farkl olduuna iaret eden Reznikov, Durumu yakndan takip ediyoruz. Belarusta tatbikat yapan Rus birlikleri u anda bir saldr grubundan ziyade igal birliine benziyorlar ve Ukraynadan çok Minsk için bir tehdit oluturuyorlar. Belarus halkna kar çok scak duygular besliyoruz ve Belarusa kar herhangi bir eylem, Ukraynann çkarlarna aykrdr. Minskin de bunu duymasn istiyorum. dedi.

Reznikov, bata enformasyon olmak üzere hibrid admlarn younlatn ve bu admlarn Ukraynadaki makroekonomik durumu etkilediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git