Ruhani; ABD ve AB güvende değiller!

"Biz bölgede güvenlik sorunu yaşanmasını istemiyoruz. Bu bölgeden, savaşmadan akıllıca gidin. Bugün ABD askerleri güvende değil. Yarın Avrupa askerleri de güvende olmayabilir. Gelin, nükleer anlaşmaya geri dönelim"

Haberler 16.01.2020 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Cumhurbakan Hasan Ruhani, bölgedeki ABD ve Avrupa kuvvetlerinin güvende olmad tehdidinde bulundu.

ran devlet televizyonuna göre, bakent Tahranda kabine toplantsnda konuan Ruhani, Biz bölgede güvenlik sorunu yaanmasn istemiyoruz. Bu bölgeden, savamadan akllca gidin. Bugün ABD askerleri güvende deil. Yarn Avrupa askerleri de güvende olmayabilir. Gelin, nükleer anlamaya geri dönelim. dedi.

ABDnin nükleer anlamadan çekilmesinin bölge güvenliini olumsuz etkilediini dile getiren Ruhani, Bölgedeki güvenlik sorunu da ABD, Avrupa ve dünyann güvenliini olumsuz etkileyecektir. ifadelerini kulland.

- Ukrayna uçann düürülmesi

Cumhurbakan Ruhani, ran askeri yetkililerini, Ukrayna uçann düürülmesiyle ilgili gerçekleri kamuoyuyla samimi bir ekilde paylamaya davet etti.

Ruhani, Halk yöneticilerden samimi ve sadkane davran bekliyor. Ben, Genel Kurmay ve askeri kuvvetlerden rica ediyorum. Bandan sonuna, olayn ayrntlarn halkla paylan. Halktan özür dileyelim. diye konutu.

Yolcu uçann vurulmasnn ülkede herkesi oke ettiini dile getiren Ruhani, Ben ran-Irak Savanda 7 yl boyunca savunma sisteminden sorumlu kiiydim. Ne sava, ne de ran tarihinde böyle bir olay görülmemitir. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git