Ruhani'den ABD'ye ambargo mesajı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkesinin ambargolar altında ya da değil, kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini belirtti.

Haberler 09.05.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Cumhurbakan Hasan Ruhani, ABD Bakan Donald Trumpn nükleer anlamayla ilgili bugün yapaca açklama öncesi yapt konumasnda, ülkesinin baz sorunlar yaayabileceini ancak bunu çabuk atlatacaklarn söyledi.

Bakent Tahranda düzenlenen 23üncü Uluslararas Petrol, Doalgaz, Rafineri ve Petrokimya Fuarna katlan Ruhani, burada yapt konumada, nükleer anlamadan açkça söz etmemekle birlikte ülkesinin iki veya üç ay süresince baz sorunlarla karlaabileceini ifade etti.

Bu sorunlar çabuk atlatacaklarn kaydeden Ruhani, Ambargolar altnda ya da deil, kendi ayaklarmzn üzerinde durmalyz. dedi.

Ruhani ayrca, Dünya ile yapc ilikiler kurmak istediklerini ancak rann çkarlar dorultusunda hareket edeceklerini belirtti.

ABDye ambargo mesaj

Seçim kampanyas döneminden bu yana söz konusu anlamann ABD tarihindeki en kötü anlamalardan biri olduunu savunan Trump, anlamayla ilgili kararn bugün açklayacan duyurmutu.

Daha önceki açklamalarnda Trump, ABDnin anlamadan çkp rana yeniden yaptrmlar uygulayabilecei mesajn vermiti.

Temmuz 2015te, P5+1 ülkeleri grubu (çin, Almanya, Fransa, Rusya, ngiltere ve ABD), ran ile nükleer anlama imzalam ve bu Kapsaml Ortak Eylem Plan (JCPOA) olarak da anlmt.

Söz konusu ülkeler rann nükleer programnda kstlamalara gitmesi karlnda uygulanan baz ekonomik yaptrmlar kaldrmay kabul etmiti.

Almanya ve Fransa ise dileri bakanlar araclyla dün yaptklar açklamalarnda ran ile nükleer anlamaya bal kalacaklarn yineledi.

Ana Sayfaya Git