Ruhani'den ABD'ye "petrol" tehdidi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin ülkesinin petrol ihracatını engellemesi halinde bölge ülkelerinin de petrol ihraç etmesinin mümkün olmayacağını söyledi

Haberler 04.07.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Cumhurbakan Hasan Ruhani, ABDnin ülkesinin petrol ihracatn engellemesi halinde bölge ülkelerinin de petrol ihraç etmesinin mümkün olmayacan belirtti.

ran Cumhurbakanlnn internet sitesinde yer alan açklamaya göre, Ruhani dün resmi ziyarette bulunduu sviçrede yaayan vatandalaryla bir araya geldii bulumada, ABDnin ran petrolüne dünya genelinde uygulatmaya hazrland yaptrmlara tepki gösterdi.

ABDnin ran petrol ihracatn tamamen durdurmak istediini ifade eden Ruhani, Bu ifadenin manasn kavrayamyorlar, çünkü ABD yönetimi rana bir damla petrol ihracat ettirmeyeceiz demi. Bu tüm bölge petrolünün ihraç edilemeyecei anlamna gelmektedir. ran petrolü ihraç edilemezken bölge petrolünün ihraç edilmesi mümkün olabilir mi? dedi.

Ruhaniden ABDye petrol tehdidi

Ruhani, Eer bunu yaparsanz sonuçlarna da katlanrsnz. ifadesini kulland.

ABD Bakan Donald Trump, 14 Temmuz 2015te Avusturyann bakenti Viyanada P5+1 (ABD, çin, Rusya, ngiltere, Fransa ve Almanya) ile ran arasnda imzalanan ve 16 Ocak 2016da yürürlüe giren Kapsaml Ortak Eylem Plan (KOEP) olarak adlandrlan nükleer anlamadan çekildiklerini ve rana yönelik yaptrmlarn yürürlüe sokulacan duyurmutu.

ABD yönetimi, müttefiklerini randan petrol almn kasm ayna kadar sfra indirmeye zorlayacan açklamt.

Ana Sayfaya Git