Ruhani'den "kırmızı çizgileri aşmadan müzakereye hazırız" mesajı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede yaptırımlardan kaynaklı sorunların aşılması için müzakere dahil her türlü yöntemi kullanacaklarını ancak devletin kırmızı çizgilerinin aşılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Haberler 12.12.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran resmi ajans IRNAnn haberine göre, bakent Tahranda düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantsnda konuan Ruhani, iç ve d siyasete ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Ülkede geçen ay protestolara neden olan benzin zamm kararn savunan Ruhani, Ülkedeki benzin tüketimi günlük ortalama 20 milyon litre azald. Bu da benzin ihracatmz artrabileceimiz anlamna geliyor. dedi.

Ruhani, benzin zammndan elde edilecek yaklak 30 trilyon tümenin (resmi kur üzerinden 7,1 milyar dolar) dorudan halka datlacan ifade etti.

KIRMIZI çZGLER

ABDnin yaptrmlar nedeniyle halkn geçim sknts çektiinin farknda olduklarn söyleyen Ruhani, ülkedeki baz medya kurulularnn hükümetin bu konuda attklar admlar farkl yansttn savundu.

ran Cumhurbakan Ruhani, Kukusuz devlet gelirlerinin azalmas, bankaclk, ve petrol bata olmak üzere ihracatta ortaya çkan sorunlar halkn yaamn da etkiliyor. Ya yaptrmlar amalyz ya da düman tövbe etmeye mecbur brakmalyz. ifadelerini kulland.

Hükümetin yaptrmlar ama ve halkn sorunlarn ortadan kaldrma konusunda kararl olduunu vurgulayan Ruhani, sözlerini öyle tamamlad:

Hükümet hem iç üretim hem müzakere gibi çeitli yöntemlerle, devletin krmz çizgilerini amadan yaptrm komplosunu boa çkarmaya kararl.

Ana Sayfaya Git