Rus Büyükelçiden "İran'ın Suriye'deki varlığıyla ilgili" açıklama

Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoly Viktorov Suriye açıklaması geldi. Viktorov, "Moskova yönetimi, İran'ı güçlerini Suriye'den çekme konusunda ikna etmeye çalışır ancak bunu ona dayatamaz. Netanyahu'nun, İran ve müttefiklerine ait güçlerin Suriye'den çıkarılması yönündeki mükerrer talebi gerçekçi değil. İranlılar, Suriye'deki teröristleri yok etmeye yönelik ortak çalışmalarımız çerçevesinde çok önemli bir rol oynuyor" dedi.

Haberler 01.08.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusyann Tel Aviv Büyükelçisi Anatoly Viktorov, Moskova yönetiminin ran, güçlerini Suriyeden çekmeye zorlayamayacan söyledi.

srailin Kanal 10 televizyonuna verdii ve kanaln internet sitesinde de ayrntlar aktarlan röportajda Viktorov, Moskova yönetimi, ran güçlerini Suriyeden çekmeye konusunda ikna etmeye çalr ancak bunu ona dayatamaz. dedi.

Viktorov, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putinin srail Babakan Binyamin Netanyahuya, 11 Temmuzda Moskovaya gerçekletirdii son ziyarette, Rusyann Suriyede varlacak herhangi bir anlamada srailin güvenlik konusundaki çkarlarn gözetecei mesaj verdiini hatrlatt.

Büyükelçi Viktorov, sözlerini öyle sürdürdü:

Rusya, ileride varlacak bir anlamada Golan Tepelerinin Suriye tarafnda sadece Suriye ordusu askerlerinin olmasn garanti altna almaya çalacak. Golan Tepelerinin Suriye tarafnda ran güçlerinin ya da Hizbullah unsurlarnn bulunmadndan emin olacaz. Netanyahunun, ran ve müttefiklerine ait güçlerin Suriyeden çkarlmas yönündeki mükerrer talebi gerçekçi deil. ranllar, Suriyedeki teröristleri yok etmeye yönelik ortak çalmalarmz çerçevesinde çok önemli bir rol oynuyor.

RANIN SURYEDEK VARLII BM LKELERNE GÖRE TAMAMEN MERUDUR

Halihazrda srailin yabanc güçlerin Suriyeden çkarlmas talebinin gerçekçi olmadn dile getiren Viktorov, rann Suriyedeki varlnn Birlemi Milletler (BM) ilkelerine göre tamamen meru olduunu savundu.

srailin, Suriyede ran ya da onun müttefiklerine yönelik düzenledii hava saldrlar konusunda Moskovann tavrnn ne olduuyla ilgili soruya Viktorov, Biz, srail hükümeti tarafndan güç kullanlmasn onaylamyoruz ancak sraili de u ya da bu ekilde hareket etmeye zorlayamayz. srailin bir eyi yapmasna izin vermek ya da ona engel olmak Rusyann elinde deil. yantn verdi.

srail Babakan Binyamin Netanyahu ile Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrovun 23 Temmuzda Kudüste gerçekletirdii görümede, Lavrovun Netanyahuya Suriyedeki ran güçlerini, srail snrn oluturan igal altndaki Golan Tepelerinden 100 kilometre uzakta tutmay önerdii belirtilmiti.

srailin Haaretz gazetesinin üst düzey bir srailli yetkiliye dayandrd haberde ise Netanyahunun, Lavrovun bu önerisine kar çkarak, Snrdan 100 kilometre uzakta da olsa rann bölgeye yerlemesine izin vermeyeceiz. yantn verdii ifade edilmiti.

Ana Sayfaya Git