Rus uçağı Karadeniz'de düştü

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait, 92 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçak Soçi'den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştü. Uçakta Rus askerler, Kızıl Ordu Korosu'ndan 65 kişi ve gazeteciler vardı.

Haberler 26.12.2016 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Savunma Bakanlna ait 92 kiiyi tayan Tu-154 tipi uçak, Soçiden havalandktan sonra Karadeniz üzerinde dütü. Tass ajans Soçi kenti güvenlik birimlerinden bir kaynaa dayandrd haberinde, uçan Karadeniz üzerinde dütüünü duyurdu. Haberde kydan 6 kilometre uzaklkta uçaa ait parçalara rastland belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlndan yaplan açklamaya göre ise, Soçi kentinden Rusyann Suriyedeki Himiymim üssüne doru yola çkan Tupolev Tu-154 tipi uçak havalandktan ksa süre sonra radardan kayboldu. Bakanlk, 92 kiinin bulunduu uça arama çalmalarna balandn duyurdu. Açklamaya göre, Karadenizde Soçi kylarna 1,5 kilometre uzaklkta uçaa ait parçalara rastland.

Rusya Acil Durumlar Bakanl da, kyya 5 kilometre uzaklkta ya izlerinin, 1,5 kilometre mesafede ise uçaa ait parçalarn tespit edildiini açklad. Yolculara ait eyalarn da bulunduu belirtildi.

Uçan dütüü bölgede havadan ve denizden arama kurtarma çalmalarna devam ediliyor. Arama kurtarma çalmalarna çok sayda gemi ve helikopter katlyor. Savunma Bakanl uçakta kimlerin yer aldna dir bir liste de açklad. Buna göre uçakta Rusya Savunma Bakanlna bal Aleksandrov Kzl Ordu Korosundan 64 müzisyen, 9 gazeteci, 8 asker, 1 sivil toplum kuruluu temsilcisi, 2 bakanlk yetkilisi ve 8 mürettebat vard.

Dünyann en büyük ordu korosu olan, 1928de özellikle sava koullarnda askerlere ve SSCB halklarna moral vermek amacyla gösterilerine balayan Kzl Ordu Korosu; deiik birliklerden gelen, farkl rütbelerde subay ve askerlerin görev ald solistler, koro elemanlar, orkestra ve dans gruplarndan oluuyor.

Türkiyeden taziye

Babakanlk kaynaklarndan edinilen bilgiye göre Babakan Binali Yldrm, Rus mevkida Dimitri Medvedeve dorudan bir taziye mesaj gönderdi. Babakan Yldrmn, hayatn kaybedenler için hükumetin taziye ve dayanma mesajn ilettii belirtildi.

Savunma Bakan Fikri Ik da, Rusyaya taziye mesaj iletti. Bakan mesajnda, Bu sabah Soçiden kalkan Rusya Federasyonu Savunma Bakanlna ait TU-154 tipi askeri nakliye uçann Karadenizde Rus arama-kurtarma sahas içinde bulunan bir yere dütüünü ve uçakta bulunan mürettebatla yolcularn hayatn kaybettiini üzüntüyle örendim. Bu elim kazada hayatn kaybedenlerin ailelerine ve bütün Rus halkna ba sal diliyorum ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git