Ruslar hastaneleri imha ediyor

Muhaliflerin kurduğu geçici hükümete bağlı Halep Sağlık İl Müdürlüğü "Son 48 saatte Halep'in doğu mahallelerini hedef alan Esed rejiminin sistematik saldırıları ve Rus bombardımanı nedeniyle tüm hastanelerde hizmet durdu"

Haberler 20.11.2016 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Halep kentine yönelik üç gündür devam eden youn bombardman nedeniyle muhaliflerin denetiminde bulunan hastanelerde hizmet verilemedii belirtildi.

Muhaliflerin kurduu geçici hükümete bal Halep Salk l Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, Son 48 saatte Halepin dou mahallelerini hedef alan Esed rejiminin sistematik saldrlar ve Rus bombardman nedeniyle tüm hastanelerde hizmet durdu. denildi.

Esed rejimi ve Rusyann envanterindeki tüm silahlar sivilleri vurmak için kulland, saldrlarda kastl olarak kentteki alt yapnn ve hayati önem tayan tesislerin hedef alnd kaydedildi.

HASTANELER HZMET VEREMYOR

Açklamada ayrca, Tüm devletleri Halepteki sava suçlarnn derhal durdurulmas için göreve çaryoruz. Tüm salk örgütleri ve çalanlarn da Halepteki meslektalarnn yannda yer almaya davet ediyoruz. ifadeleri kullanld.

Muhaliflerin kontrolündeki Halepin dou mahallelerine yönelik dünkü saldrlarda hizmetteki son hastane olan Ömer bin Abdulaziz Hastanesi de vurulmutu.

Son üç gündür youn bombardman altnda tutulan Halepte bu süre zarfnda en az 150 sivil hayatn kaybetti, yüzlercesi yaraland.

Halepin dou mahallelerinde 300 bin sivil, 4 Eylülden bu yana rejim güçlerinin kuatmas altnda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git