Rusya, ABD ve Fransa'dan ortak "Dağlık Karabağ" açıklaması

Rusya, ABD ve Fransa, Azerbaycan ve Ermenistan'a Dağlık Karabağ meselesinin çözümüne ilişkin müzakere sürecini başlatma çağrısında bulundu.

Haberler 02.10.2020 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kremlin Sarayndan yaplan açklamaya göre, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putinin yan sra ABD Bakan Donald Trump ve Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macron, Dalk Karabadaki durumla ilgili ortak açklama yapt.

Açklamada, AGT (Avrupa Güvenlik ve birlii Tekilat) Minsk Grubu ülkelerini temsil eden Putin, Trump ve Macron, Dalk Karaba bölgesinde temas hattndaki iddetin trmanmasn kararl ekilde knyor. ifadesine yer verildi.

Ölenlerin ailelerine basal dilenen açklamada, unlar kaydedildi:

Taraflar, çatmalar acilen durdurmaya çaryoruz. Ermenistan ve Azerbaycan yönetimini, AGT Minsk Grubu e bakanlarnn desteiyle herhangi bir art komadan durumun çözümüne ilikin müzakereleri yeniden balatma konusunda sorumluluk üstlenmeye çaryoruz.

AGT Minsk Grubu, Ermenistan-Azerbaycan anlamazl ve Dalk Karaba sorununun barçl yollarla çözülmesini tevik ve taraflar arasnda araclk etmek amacyla 1992de kuruldu.

E bakanln Rusya, Fransa ve ABDnin yürüttüü Minsk Grubu, aradan geçen 28 ylda birçok giriimde bulunmasna ramen Dalk Karaba sorununun çözümüne yönelik somut neticeler elde edemedi.

Ana Sayfaya Git