Rusya, ABD'nin yeni yaptırımlarına karşılık verecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Rus şirketlerine yönelik yaptırım kararına karşılık vereceklerini söyledi.

Haberler 24.12.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lavrov ile Katar Dileri Bakan Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani, bakent Moskovadaki görümelerinin ardndan basn toplants düzenledi.

ABDnin baz Rus irketleri ve vatandalarna yönelik yaptrm uygulama kararn deerlendiren Lavrov, ABD uzun zamandr ülkemize kar dümanca bir siyaset izliyor. Buna karlk verilecek. dedi.

Lavrov, ABDnin yaptrmlarla uluslararas hukuk normlarn ihlal ettiini belirterek Bu admlar, ABDnin kendi kurallarn bakalarna empoze etmeye devam edeceini gösteriyor. yorumunda bulundu.

FLSTN MESELES KNC PLANA KALMAMALI

Lavrov, Filistin meselesine deinerek srailin baz Arap ülkeleriyle ilikilerini normalletirmesi durumda, Filistin meselesi, ikinci plana kalmamal ve uluslararas hukuk, Birlemi Milletlerin kararlar ve Arap nisiyatifi dorultusunda çözülmelidir. dedi.

Bakan Lavrov, Filistinliler arasnda birliin salanmas ve Hamas Hareketi ve Filistin Kurtulu Örgütünün (FKÖ) balatt süreçlerin sonlandrlmas gerektiini vurgulad.

Libya meselesinin çözümü konusunda sürdürülebilir siyasi sürecin salanmas için gerekli koullarn oluturulmasnn önemine dikkati çeken Lavrov, Birlemi Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisinin uzun süre atanmadn ve bundan endie duyduklarn belirtti.

SURYE ANAYASASI LE LGL AYRINTILI çALIMALARIN YAPILACAINI UMUYORUZ

Suriye meselesine de deinen Lavrov, sviçredeki Birlemi Milletler (BM) Cenevre Ofisinde 4 Aralkta Suriye Anayasa Komitesi 4üncü tur toplantlarnn sona erdiini hatrlatt.

Bakan Lavrov, Ocak aynn ikinci yarsnda yaplacak toplantlarda, Suriye Anayasas ile ilgili ayrntl çalmalarn yaplacan umuyoruz. ifadelerini kulland.

FLSTN MESELES ULUSLARARASI KARARLAR çERçEVESNDE çÖZÜLMEL

Katar Dileri Bakan Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani ise Basra Körfezindeki durumuna ilikin, Bölgedeki güvenlik, Katar için öncelikli konudur. dedi.

Al Sani, ran dahil tüm bölge ülkeleriyle diyalog kurma konusuyla ilgili olduklarn dile getirerek Katar, istikrar salamaya yönelik her türlü giriimi memnuniyetle karlyor. eklinde konutu.

Filistin meselesine de deinen Al Sani, bu meselenin uluslararas kararlar çerçevesinde çözülmesi gerektiini vurgulad.

Al Sani, lgili kararlar srail tarafndan uygulanmaz, Filistinin bakenti Dou Kudüs ile 1967 snrlarna göre kendi devletini kurma hakk hayata geçirilmez ve tüm mültecilerin geri dönme hakk kayda alnmaz ise meselenin çözümü imkanszdr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git