Rusya, ABD'ye uyarısını askerle destekledi!

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, koalisyona bağlı generallerin, Rus generallerle bir araya geldiğini açıkladı.

Haberler 23.09.2017 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD ile Deyrizor konusunda ilk kez yüz yüze görüen Rusya, askerlerini Deyrizora gönderdi. Uluslararas haber ajanslar, Rus birliklerini zrhl araçlaryla birlikte görüntüledi.

Rusya, görümeden sonra yapt açklamayla da ABDyi uyard. Uyarnn gerekçesi, ABD Özel Kuvvetleriyle birlikte savaan PKKnn Suriye uzants YPGnin omurgasn oluturduu Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG), Rus birlikleriyle birlikte olan Esed rejimi askerlerine ate açmas. Rusya Savunma Bakanl, Fratn dousunda gerçekleen bu olayn tekrar halinde, ate açanlara bütün askeri yöntemlerle karlk verileceini ifade etti.

Rusyadan ABDye sert çk! Tekrarlanrsa vururuz

LK KEZ YÜZ YÜZE GÖRÜTÜLER

ABD öncülüündeki DEA kart koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, koalisyona bal generallerin, Rus generallerle Deyrizor ilinde rejimle ABD destekli güçler arasndaki ayrma önlemlerini görümek üzere bir araya geldiini bildirdi.

PKKnn Suriye uzants Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Bear Esed rejimine bal güçler arasnda Deyrizor mücadelesi kzrken ilk kez koalisyon ve Rus üst düzey askeri yetkililerin yüz yüze görümesi dikkat çekti.

Albay Dillon, görümenin birkaç gün önce bölgede bir yerde yapldn ve generallerin bölge ile ilgili harita ve grafikler üzerinden birbiriyle bilgi paylamnda bulunduunu dile getirdi.

Dillon öyle devam etti: Koalisyon ve Rus askeri yetkilileri bu hafta ayrma önlemlerini geniletmek ve ayarlamak üzere yüz yüze görütüler. Görümede, kazara hedef almalar ve DEA ile mücadeleden alkoyacak bakaca sürtümeleri engellemek için operasyonel grafiklerin ve lokasyonlarn paylalmasnn gerekli olduu vurguland

Görümenin içeriine ve yerine ilikin daha fazla detay vermekten kaçnan Dillon, ABD ile Rusya arasnda bir ay önce ise hava unsurlarnn yan sra kara unsurlarnn da ayrmas için bir iletiim kanal kurulduunu belirtti.

ki hafta önce SDGnin Deyrizorda balatt operasyon kapsamnda bin kilometrelik alan DEAtan temizlediini iddia eden Dillon, örgütün Deyrizorun kuzeydousunda ilerlemeye devam ettiini söyledi.

SDG TERÖRSTLER DRYRZORUN DOUSUNA NMEYE HAZIR

AA muhabirinin SDGnin halihazrda nerede olduuna yönelik sorusuna Dillon, u cevab verdi: SDGnin ilk hedefi Deyrizorun kuzey dousunda, kente 20 kilometre yaklamakt, bunu tamamladlar. Geriden temizlemeye baladlar. Geçen hafta da demitim 500 kilometrekarelik bir alan almlard. Bu iki koldan yaplan bir ilerlemeydi. O zamandan beri bu alan tamamen temizlediler. ki kol arasndaki alan temizlediklerinden dolay imdi özellikle de douya doru bu iki kolun dna doru operasyonlarn geniletiyorlar.

Dillon, SDGnin Deyrizorun dousuna inip inmeyeceine yönelik sorusuna ise örgütün Deyrizorun dousuna inmeye hazr olduunu söyledi.

Rejimin Deyrizor kentinin dousuna hareket etmesine ramen SDGnin de douya inme isteinin generallerin toplantsnda gündeme geldiini ifade eden Dillon, hangi grubun kentin dousunu ele geçireceine dair bir karar alnp alnmadna yönelik sorular ise yantsz brakt.

Dillon, ABDnin son bir hafta içerisinde Deyrizorda 17 hava saldrs düzenlediini ifade etti.

KUZEY IRAKTAK REFERANDUM DKKAT DAITICI

Basn toplantsnda, Kuzey Irakta yaplacak referanduma da deinen Dillon, söz konusu giriimin DEAa kar yürütülen operasyonlarda dikkatleri dattn ifade etti.

Referandum gündeme gelmeden Iraktaki tek konunun DEA ile mücadele olduunu dile getiren sözcü Dillon, Son zamanlarda, en son bu sabah, Irakl mevkidamla yaptmz ortak basn toplantsnda neredeyse tüm sorular DEAtan ziyade referandum ile ilgili idi. Dolaysyla unu ifade edeceim DEA ile mücadelede dikkatler dalm durumda ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git