Rusya açıkladı: Akdeniz'de tatbikat yapacağız

Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz'de 30 uçak ve 25 gemi ile tatbikat yapacaklarını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, 1 ve 8 Eylül tarihlerinde 25 gemi ve 30 uçakla Akdeniz'de tatbikat yapacaklarını duyurdu. Bakanlık ayrıca tatbikatta, anti-uçak, anti-denizaltı ve anti-mayın talimleri yapılacağını duyurdu.

Haberler 31.08.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya geçtiimiz günlerde de Souk Savatan bu yana en büyük askeri tatbikatn önümüzdeki ay yapmay planladn açklamt.

Rusya Federasyonunun dousu ve orta bölgesine yaylan tatbikata 300 bin askeri personel katlacak. çin ve Moolistan silahl kuvvetleri de tatbikatlarda yer alacak.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusyaya kar dostane olmayan ve saldrgan tutumlarn bu çapta bir tatbikata meru zemin hazrladn söyledi.

Savunma Bakan Sergei oygu ise 11-15 Eylül tarihleri arasndaki tatbikata 36 bin tank ve zrhl personel taycs ile 1000den fazla sava uçann katlacan aktard.

Sibiryadan Rusyann uzak dousuna uzanan tatbikat alannda tüm hava kuvvetleri ile donanma filolarndan ikisi de elik edecek.

BMDEN AçIKLAMA

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, dlibde askeri gerilimin yükselmemesi için Rusya, ran ve Türkiyenin daha fazla zamana ihtiyac olduunu söyledi. Yaklak 3 milyon kiinin bulunduu tahmin edilen dlibde 10 bin El Nusra ve El Kaide mensubu olduunu hesapladklarn söyledi.

RUS SAVA GEMLER çANAKKALE BOAZINDAN GEçMT

Rus donanmasna ait 494 borda numaral Admiral Grigorovich ve 490 borda numaral Admiral Essen sava gemileri, geçen hafta çanakkale Boazndan geçerek Ege Denizine doru yol almt.

Ana Sayfaya Git