Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD ile İran’ı diyalog kurmaya ikna edeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "ABD ve İranlı mevkidaşlarımızı tehlikeli durumdan uzaklaşma ve medeni bir şekilde diyalog ile sorunlarını çözmeye ikna edeceğiz." dedi.

Haberler 27.06.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov, Birleik Arap Emirlikleri (BAE) Dileri Bakan Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile görümesinin ardndan düzenlenen ortak basn toplantsnda, ABD-ran gerilimine ilikin deerlendirmelerde bulundu.

ABD ve ran diyalog kurmaya ikna edeceklerini belirten Lavrov, ABD ve ranl mevkidalarmz tehlikeli durumdan uzaklama ve medeni bir ekilde diyalog ile sorunlarn çözmeye ikna edeceiz. Elbette bu; ültimatom, yaptrm ve antaj politikasna son verilmesi anlamna geliyor. dedi.

Rusyann, Basra Körfezindeki Arap ülkeleri ile ran arasnda diyalog balatlmasn önerdiini hatrlatan Lavrov, ran etrafndaki muhtemel sava senaryolarnn uluslararas kriz yaratabilecei uyarsnda bulundu.

Lavrov, Diyalog her zaman barçl yollarla çatmalarn çözümünü salar, en azndan buna çok ciddi bir ans salar. Körfezdeki Arap ülkeleri bir ekilde diyalou kullanabilir. diye konutu.

Diyalog yolunun seçilmemesi halinde bölgede güç kullanma noktasna gidileceine iaret eden Lavrov, Bu, Orta Dou ve Kuzey Afrika için felaket olacak, uluslararas kriz meydana gelecek. ifadelerini kulland.

Tanker saldrlaryla ilgili hiçbir ülkeyi suçlayamayz

BAE Dileri Bakan Al Nahyan da Umman Körfezinde iki petrol tankerine yönelik saldryla ilgili Birlemi Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) materyallerin sunulmasndan memnun olup olmad sorusuna cevap verdi.

Saldryla ilgili hiçbir ülkeyi suçlayamayacaklarn söyleyen Al Nahyan, Bu konuda çok profesyonel olmalyz. Uluslararas toplum için ikna edici dorulanm ve ispatlanm deliller olmaldr. dedi.

Al Nahyan, ABD Dileri Bakan Mike Pompeonun rana kar küresel bir koalisyon oluturulmas çarsn BAEnin destekleyip desteklemedii sorusuna ise Bütün bu admlar boazn ve gemilerin korunmasna yönelik, rana kar deil. cevabn verdi.

Ana Sayfaya Git