Rusya, Irak’ın silah ihtiyacını karşılamak istiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak’ın Rus yapımı askeri ürünlere yönelik her türlü ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını bildirdi.

Haberler 26.11.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lavrov, Irak Dileri Bakan Fuad Hüseyin ile Moskovada görütükten sonra ortak basn toplants düzenledi.

Terör tehditlerinin de bulunduu bir ortamda Irakn askeri donanm, güvenlik güçleri ve savunma kabiliyetinde Rusyann önemli rol oynadn ifade eden Lavrov, Rusyann, Irakn silah ihtiyacn karlamak istediine dikkat çekti.

Lavrov, Irakn Rus yapm askeri ürünlere yönelik her türlü ihtiyacn karlamaya hazrz. Irak Savunma Bakan (Cuma nad) Rusyay ziyaret etmeyi planlyor. Bu konularn o zaman somut ve esasl bir ekilde tartlacana eminim. dedi.

Rus enerji firmalarnn Irakta 13 milyar dolardan fazla yatrm yaptna iaret eden Lavrov, Lukoil, Rosneft, Gazpromneft, Baneftin Irakta yatrmlar olduunu söyledi.

Lavrov, Suriye ve Irak topraklarnda uluslararas teröristlerin kalntlarn ortadan kaldrmak için aktif olarak i birlii yaptklarn belirterek Irak, Rusya, Suriye ve randan askeri uzmanlarn katlmyla Badatta terörle mücadelede yaklamlarn koordine etmek için oluturulan bilgi merkezinin baarl çalmasn vurgulamak istiyorum. ifadelerini kulland.

- Irak 2021de Rusya ile 14 farkl konuda anlama imzalamak istiyor

Irak Dileri Bakan Hüseyin de 2021 ylnda imzalanmak üzere Irak ile Rusya arasnda 14 farkl alanda ikili i birliini içeren belgeler üzerinde çalldn kaydederek bu belgelerin eitim, ulam, salk, petrol-gaz ve ticaret alanlarn içerdiini dile getirdi.

ki ülke arasnda askeri-teknik i birliini görütüklerini belirten Hüseyin, Elbette askeri-teknik meselelerde baz konulara deinsek de bu hususta Irak Savunma Bakannn Rusyaya yapaca ziyarette detaylar ele alnacak. diye konutu.

Ayrca Hüseyin, DEA terör örgütü hücrelerinin hala Irak ve Suriye topraklarnda mevcut olduunu, bu yüzden terörle mücadele konusunda dier ülkelerle i birliine devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git