Rusya Kırım köprüsünü S-300 ile korumaya başladı

Rusya Güney Askeri Bölgesi tarafından yapılan açıklamada, Rostov’a S-300 füze sisteminin yerleştirildiği belirtildi. Füze sistemlerinin kuruluş amacının ise Kırım Köprüsü, sahiller ve şehirleri korumak olduğu açıklandı.

Haberler 28.05.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Güney Askeri Bölgesi basn servisi tarafndan yaplan açklamaya göre, Rostov bölgesinde S-300 Favorit uçaksavar füze sistemleri konulandrd. Füze sistemleri Rostov, Krasnodar bölgesi, Rusyann Karadeniz sahilleri ve en önemlisi Krm köprüsünü korumak amacyla sisteme girdi.

Ayrca S-300 füze sisteminde Pantsir-S modernize sisteminde kullanld belirtildi. S-300 füze sistemleri, askeri gruplar, stratejik nesleleri, askeri üstleri, balistik ve cruise füzelerini, insansz hava araçlarn, savunma ve saldr uçaklarn ve endüstriyel tesisleri vurabilme özelliine sahip savunma sistemleri. Füze sistemleri 300 km mesafedeki hedefe bin 200 metre hzla ulap hedefi yok edebiliyor.

Kerç boazndan Rusyann Krasnodar bölgesini Krma balayan 19 kilometre ile Rusyann ve dünyann en uzun köprüsü olma özellii tayan Krm Köprüsü, Rusya devlet bakan Vladimir Putinin katld törenle Mays ay ortalarnda açlmt.

Krmda 2015 tarihinde yaplan referandumda sandktan Rusyaya katlm çkm, Ukrayna ise referanduma ve sonuca itiraz etmiti. Tüm itirazlara ramen Krmn Rusya topraklarna katlm salanmt.

Ukrayna ile Rusya arasnda hala tartmal konumu olan Krm için Rusya büyük yatrmlar yapyor. Dier taraftan sabotaj ve saldr ihtimallerine kar güvenlik önlemlerini arttryor.

Ana Sayfaya Git