Rusya: Ukrayna, İHA'larla saldırı girişiminde bulundu

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla (İHA) Moskova şehrine ve Sivastopol'a saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu.

Haberler 10.08.2023 - 08:25 Son Güncelleme : 10.08.2023 - 12:34

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kiev rejiminin İHAlarla terör saldırıları gerçekleştirme girişimleri engellendi. ifadeleri kullanıldı.

Başkent Moskova istikametine uçan 2 İHAnın Kaluga Bölgesindeki Maloyaroslavskiy ve Moskova Bölgesindeki Odintsovo üzerinde hava savunma sistemleri tarafından havada imha edildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, Sivastopol şehri yakınlarında 2 İHA görev halindeki hava savunma sistemleri tarafından vuruldu, 9 tanesi de elektronik harp araçlarıyla engellendi, hedefe ulaşamayan İHAlar Karadenize düştü. Engellenen terör saldırıları sonucunda can kaybı ve hasar meydana gelmedi. bilgisi aktarıldı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerel saatle sabah 04.00 civarında hava savuma sistemleriyle Moskovaya doğru uçan bir İHAnın Kaluga bölgesinde, diğerinin ise Merkez çevre Otomobil Yolu civarında düşürüldüğünü belirtti.

Moskovadaki Vnukovo ve Domodedovo havaalanı basın servislerinden yapılan açıklamada, havaalanlarında saldırı girişimlerinin yapıldığı saatlerde uçuşların geçici olarak durdurulduğu, sabah yerel saatle 05.15te uçuşların tekrar başladığı duyuruldu.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git