Rusya'da helikopter kazası: 18 kişi öldü

Rusya'nın Krasnoyarsk bölgesinde meydana gelen helikopter kazasında 3'ü mürettebat 18 kişi yaşamını yitirdi. Mi-8 helikopteri, kalkış sırasında başka bir Mi-8'e sabitlenmiş bir kargoyla çarpıştı ve düştü. Yetkililer, pilot hatası veya teknik sorundan dolayı düşmüş olabileceğini belirtiyor.

Haberler 05.08.2018 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusyaya bal Sibiryadaki Krasnoyarsk bölgesinde meydana gelen helikopter kazasnda 3ü mürettebat 18 kii yaamn yitirdi. M-8 tipi helikopterin petrol içilerini tad örenildi.

Ön verilere göre kaza, Vankor sahasnda yerel saatle 10:00 civarnda meydana geldi ve helikopterde bulunan üç mürettebat ve 15 vardiyal içi hayatn kaybetti.

TASS Ajansnn emniyet yetkililerine dayandrd habere göre, Krasnoyarsk bölgesinde Utair havaclk irketine ait helikopter, havalandktan ksa süre sonra sert ini yapt. Yere çarpmann etkisiyle alev alan helikopterdeki 18 kii kurtarlamad.

Rus haber ajans Ria Novostide yer alan haberde bölgenin acil servis temsilcisinin telefonla ajansa aktard haberde, Utair firmasna ait Mi-8 helikopteri (on-board says 25640) Vankor-Kharkasala rotas için kalk srasnda, bir baka Mi-8 helikopterinin ask kablosuna bal bir kargoyla çarpt denildi.

Helikopterdeki içilerin, 1 numaral petrol pompalama istasyonundan (Vankor) vardiyal çalanlar olduunu belirtti.

K HTMAL ÜZERNDE DURULUYOR

Rus yetkililer, Krasnoyarsk bölgesindeki garka havaalanndan kalkan helikopterin pilot hatas veya teknik sorundan dolay dümü olabileceini belirtiyor. Kazann, havaalanndan kalkan baka bir helikopterin tad yükle çarpmas sonucunda meydana gelmi olabilecei ihtimali de aratrlyor.

Öte yandan kurtarma ekipleri, helikopterin her iki kara kutusunun da bulunduunu açklad.

çAVUOLUNDAN BASALII

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Rusyann Krasnoyarsk bölgesindeki helikopter kazasnda 18 kiinin hayatn kaybetmesiyle iligili Rusya devletine, halkna ve yaknlarn kaybedenlere basal diledi.

çavuolu, Twitterdan yapt açklamada, Rusya Federasyonu Sibirya bölgesindeki Krasnoyarsk ehrinde içileri tayan bir helikopterin dümesi sonucu 18 kiinin hayatn kaybettiini üzüntüyle örendim. Rusya Federasyonu devletine, halkna ve yaknlarn kaybedenlere basal diliyorum. ifadelerini kulland.

Bakan çavuolu, basal mesajn sosyal medya hesabndan Rusça olarak da paylat.

Ana Sayfaya Git