Rusya’da muhalefete sert müdahale

Rusya’da Moskova Seçim Komisyonu’nun yerel seçimlerde aday olmak isteyen bağımsızlara katılım hakkı vermemesine yönelik düzenlenen protestolar tüm hızıyla sürüyor.

Haberler 05.08.2019 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eylül aynda yaplacak yerel seçimlerde muhaliflerin adaylklarnn iptal edilmesi üzerine binlerce gösterici bakent Moskovada tekrar sokaklara çkt. Bu kapsamda dün halk protestoya çaran muhalif lider Lyuboy Sovolun, gösteriler öncesinde gözaltna alnd bildirildi. Seçime katlma hakk engellendii için 21 gündür açlk grevinde olan Sovolun, gösteriye taksiyle giderken polis tarafndan durdurularak gözaltna alnd belirtildi.

SERT MÜDAHALE

Sovolun gözaltna alnmadan önce yerel medyaya konutuu ve yetkililerin muhalefeti korkutmak için ellerinden geleni yaptklarn söyledii kaydedildi. Öte yandan protestolarda yüzlerce kiinin daha gözaltna alnd ifade ediliyor. çevik kuvvetin, ehrin merkezinde toplanmaya balayan kalabala dalmalar çarsnda bulunduu, zaman zaman da göstericilerin polisle kar karya geldii bildiriliyor. Polis geçtiimiz hafta, Putin istifa sloganlar atan eylemcilere sert müdahale etmi ve binden fazla kiiyi gözaltna almt.

Ana Sayfaya Git