Rusya'da tutuklanan ABD'li eski asker, Rus pilot ile takas edildi

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya’da tutuklu olan ABD'li eski Deniz Piyadesi Trevor Reed'in, ABD’de hapis cezası verilen Rus pilot Konstantin Yaroshenko ile takas edildiği bildirildi.

Haberler 29.04.2022 - 01:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDde tutuklanan Rus pilot Konstantin Yaroshenkonun, Rusyada tutuklanan ABDli eski Deniz Piyadesi Trevor Reed ile takas edildii açkland. Rusya Dileri Bakanl tarafndan yaplan açklamada, Uzun bir müzakere süreci sonucunda bugün, Rusyada hüküm giyen ABD vatanda Trevor Rowdy Reed, 2010 ylnda Amerikan mahkemesi tarafndan 20 yl hapis cezasna çarptrlan Rus vatanda Konstantin Yaroshenko ile takas edildi ifadelerine yer verildi.

Rus pilot Yaroshenko, 28 Mays 2010 tarihinde ABD Uyuturucuyla Mücadele Dairesi ajanlar tarafndan Liberyada gözaltna alnarak ABDye getirilmiti. ABDli Trevor Reed ise 2020 ylnn Temmuz aynda çkan bir tartmada, Rus polis memurlarnn hayatn ve saln tehlikeye att gerekçesiyle 9 yl hapis cezasna çarptrlmt.

Beyaz Saray yapt açklamada ABDli Reedin serbest brakldn dorulad. ABD Bakan Joe Biden ise yapt açklamada Reedin Rus gözaltndan kurtulduunu ifade ederek, Trevorn ailesinin sal için ne kadar endielendiklerini ve onu özlediklerini duydum. Trevorn özgürlüüyle ilgili iyi haberi onlarla paylaabildiim için mutluyum dedi.

Ana Sayfaya Git