Rusya’dan ABD’ye ek gümrük tarifesi tepkisi

ABD’nin çelik ve alüminyuma getirdiği ek gümrük vergisi kararına tepki olarak bu ülkeden ithal edilen bazı ürünlerin vergileri artırıldı

Haberler 07.07.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya, ABDnin çelik ve alüminyuma getirdii ek gümrük tarifelerine tepki olarak baz ABD meneli ürünlerin ithalatna yüzde 25 ila 40 arasnda deien oranlarda ek vergi koydu.

Ekonomik Kalknma Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, Babakan Dmitriy Medvedevin imzalad karar gerei, ABDden ithal edilen yol inaat ekipmanlar, petrol-gaz ürünleri ekipmanlar ve fiber optik malzemelerinin gümrük vergilerinde arta gidildi.

Söz konusu ürünlerin vergilerinde yüzde 25 ila 40 arasnda deien oranlarda art yapld kaydedilen açklamada, bu ürünlerin benzerlerinin Rusyada üretildiine dikkat çekildi.

ABDde Trump yönetimi, mart aynda ithal çelik ve alüminyuma srasyla yüzde 25 ve yüzde 10 ek gümrük vergisi getirmi, yaanan gelimeler ABD ile çin arasnda bir ticaret savann balangc olarak görülmütü.

ABD Bakan Donald Trumpn teknoloji hrszl ile adaletsiz ticaret uygulamalar nedeniyle çin meneli teknoloji ürünlerine uygulama karar ald 50 milyar dolarlk gümrük vergilerinin ilk bölümü, daha önce açkland gibi bugün itibariyle resmen hayata geçmiti.

Ana Sayfaya Git