Rusya'dan Türk TF-X uçağı ilgisi

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi Başkanı Şugayev, Türkiye’nin kendi 5’inci nesil savaş uçağı TF-X’in üretimine destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Haberler 29.08.2019 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Federal Askeri ve Teknik birlii Dairesi Bakan Dmitriy ugayev, bakent Moskovada düzenlenen MAKS-2019 Uluslararas Havaclk ve Uzay Fuar kapsamnda Rusya ve Türkiye arasnda savunma sanayisinde i birlii konularn gazetecilere deerlendirdi.

Türkiyenin milli uçak üretimine destek vermeye hazr olduklarn belirten ugayev, Türkiyeye uçak motorlar ve elektronik harp teçhizat temin edebiliriz. dedi.

Türkiye tarafndan yürütülen TF-X 5inci nesil sava uça projesine deinen ugayev, Bu konuyu savunma sanayisi alanndaki i birlii noktasnda görümeye hazrz. Dahas, ülkelerimizin liderleri de savunma sanayisindeki i birliinin artmasna yönelik arzularn dile getirdiler. Biz buna hazrz. diye konutu.

Rusya ve Türkiye arasnda Su-35 ve Su-57 teslimatna ilikin de görümeler yapldn anlatan ugayev, Ankara bu uçaklara büyük ilgi gösterdi. Ancak sözlemeye dair konumak için çok erken, resmi bavuru yaplmad. Türk mevkidam Savunma Sanayii Bakan smail Demirle bu konular görüeceiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git