Rusya'nın İdlib'e saldırılarında 5 sivil öldü

Suriye'de Rusya'ya ait savaş uçaklarının, gece geç saatlerde İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki sivil yerleşimlere yönelik hava saldırılarında 5 sivil hayatını kaybetti.

Haberler 23.12.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rusyaya ait sava uçaklar, gece geç saatlerde Maarratünnuman ilçesi ve krsal ile Tel Mennis, Tuh ve Deyr arki köylerine saldr düzenledi.

dlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden alnan bilgiye göre, Rusyann saldrlarnda Deyr arkide 2 ve Tel Menniste 3 olmak üzere 5 sivil hayatn kaybetti.

Esed rejiminin ve Rusyann dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki sivil yerleimlere dün düzenledii saldrlarda da 8 sivil hayatn kaybetmiti.

ESED REJMNN SALDIRILARI

Sivil Savunma ekipleri, arama-kurtarma ve enkaz kaldrma çalmalarn sürdürürken saldrlardan kaçan sivilleri araçlaryla tamaya devam ediyor.

dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde yerinden edilen sivillere ilikin veri çalmas yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüüne göre, kasm ayndan bu yana en az 180 bin sivil, Suriye-Türkiye snr hattna yakn bölgelere göç etti.

Türkiye ile Rusya arasnda 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde rejim ve Rusyann saldrlarnda 1300den fazla sivil öldü. Saldrlarn youn olduu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise 2019da bir milyonu at.

Ana Sayfaya Git