S-400 sistemi konuşuldu!

Peskov: Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400 konusunda görüştü.

Haberler 16.03.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ve Cumhurbakan Erdoan arasnda Moskovada gerçekleen görümeler srasnda iki lider Türkiyede S-400 sistemlerinin sat konusunda görüme gerçekletirdi. Rusya Devlet Bakannn Sözcüsü Dmitri Peskov zvestiya haber ajansna s-400 konusundaki görü birliini dorulad. Pescov: Bu konulara deinildi. Eylemlerin koordine edilmesinin gereklilii konusunda ortak bir anlay var dedi. Savunma Bakan Sergey oygu da bu konunun görüüldüünü açklad.

Ayn zamanda Peskov Rusyann bu alanda ibirliine kar olmadn belirtti. Peskov, Taraflar ilgili ve görümeler devam edecek dedi.

S-400 SSTEM

Savunma Bakan oygu, Türkiyeye S-400 sistemlerinin satlmasn Kremlindeki görümeler srasnda masaya yatrldn ifade etti. Taraflarn anlamaya varlmas halinde siparilerin oluturulmasyla iki ülkenin ilgili bakanlklar ilgilenecek.

Uzmanlar, görümelerin baaryla tamamlanmas halinde Moskova ve Ankara arasnda bu denli büyük ilk kontratn gerçekleeceini dile getirdiler. Strateji Analizi Merkezi Bakan Ruslan Puhov, Bu çok güçlü siyasi içerikli bir inisiyatif, ABD ve NATOya güçlü bir sinyal. Türkiyeye sayg gösterilmezse o da Rusya ile ilikilerini güçlendirir. Silahlar her zaman askeri hedeflerle satn alnmyor. Ayn zamanda bu kontrat ülkenin savunma gücünü pekitirecek. u anda Türkiye eski füze savunma sistemlerine sahip, yeni füze savunma sistemlerinin alnmas beraberinde gelimi teknolojiyi de getirecek dedi.

BAKAN IIK KONUTU

Milli Savunma Bakan Fikri Ik, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan arasnda, Moskovada gerçekleen görümeler srasnda iki liderin Türkiyede S-400 sistemlerinin sat konusunda yapt görümeye ilikin açklamalarda bulundu. Rusya ile görümelerin sürdüünü belirten Bakan Ik, u anda görümeler sürüyor. Görümelerde bir ilerleme var; ancak bugün imza noktasnda deiliz. Ama görümeler sürüyor dedi.

Ana Sayfaya Git