S-400'lerin teslimat tarihi belli oldu!

Rus haber ajansı, Rusya'nın Türkiye'ye S-400 sistemlerini temmuz ayında teslime başlayacağını bildirdi. Rusya devlet savunma sanayisi şirketi Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev, Türkiye’nin F-35’e alternatif Rus savaş uçağı tedariki konusunda istişarelere hazır olduklarını belirtti.

Haberler 25.04.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya devlet savunma sanayisi irketi Rosoboronexport Bakan Aleksandr Miheyev, Ankarann F-35 programndan çkmas halinde Moskovann Türkiyeye uçak tedarik etmeye hazr olup olmad sorusuna ilikin Rus basnna yapt açklamada, Türk taraf istiarelerde bulunmak için bize bavurursa imkanlarmz dahilinde Rus Birleik Uçak irketi ile ortaklaa istiare etmeye hazr olacaz. ifadelerini kulland.

S-400lerin teslimat tarihi belli oldu!

Türkiyeye S-400 hava savunma füze sistemlerinin teslimat konusunda da bilgi veren Miheyev, sevkiyatn temmuz aynda balayacan belirtti.

Miheyev, Rusya ve Türkiyenin S-400 üretiminin yerelletirilmesiyle ilgili konular da karara baladklarn kaydederek sözlemenin yerine getirilmesi için çalmalara devam ettiklerini dile getirdi.

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Türkiyenin F-35 programndan çkarlmas halinde Rusyadan uçak almay düünüp düünmeyecei sorusu üzerine, Ben böyle istedim, Türkiye çkacak diye bir ey yok. Uluslararas hukuk var. Hakkmz ararz. En kötü senaryoyu konualm. Bizim yeni uçaklara ihtiyacmz var. F-35ler olmazsa ben yine ihtiyacm olan uça herhangi bir yerden almak durumundaym. Ta ki kendim üretinceye kadar. u anda kendi uçaklarmz üretmek için youn çaba sarf ediyoruz. demiti.

Ana Sayfaya Git