Sınırda Cuma!

Filistinliler cuma namazını İsrail sınırında kıldı. Cuma hutbesini okuyan Şeyh Kandil: "Göstericiler Filistin ilkelerine bağlı kalmaya devam edecek ve bu ilkeleri pazarlık konusu haline getirmeyecektir" dedi.

Haberler 14.04.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAZZE Gazze eridinde Büyük Dönü Yürüyüü gösterilerine devam eden Filistinliler, cuma namazn srail snrnda kld.

Cuma hutbesini okuyan eyh Sadk Kandil, Göstericiler Filistin ilkelerine bal kalmaya devam edecek ve bu ilkeleri pazarlk konusu haline getirmeyecektir. Zira ilke ve hakikatlerden vazgeçmek slam felsefesinde çeliki arz eder. dedi.

Filistinlilerin gösterilere aktif ekilde katlmasnn bu ilkelere ball gösterdiini ifade eden eyh Kandil, gösterilerin barçl boyutuyla sürdürülmesi gerektiini belirtti.

eyh Kandil, Filistinlilere Büyük Dönü Yürüyüüne katlma çars yapt hutbesinde, Böylece abluka krlr, 1948de zorla göç ettirildiimiz topraklarmza geri döneriz. ifadelerini kulland.

- Bayrak Cumas

Büyük Dönü Yürüyüü gösterilerinin üçüncü cumasna Bayrak Cumas adn veren Filistinli aktivistlerin, snrda binlerce Filistin bayra açmas ve srail bayraklarn atee vermesi bekleniyor.

Aktivistler, Gazze snrnda kurulan kamplarn girilerine de devasa srail bayraklar sererek Filistinli göstericilerin bayraklara basmasn salad.

Sabah saatlerinden itibaren snra akn eden yüzlerce göstericinin ayrca, devasa Filistinli bayra açmas ve düzenlenecek faaliyetler çerçevesinde uçurtma uçurmas da bekleniyor.

- 33 Filistinli ehit edildi

Filistinliler, Toprak Gününün 42nci yl kapsamnda 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altndaki Gazze eridinin srail snrnda barçl eylemler düzenliyor.

Gösterilerde 33 Filistinli srail askerleri tarafndan ehit edilirken, 3 binden fazla Filistinli de yaraland.

srail askerleri ise sürgün edildikleri topraklarna geri dönmeyi ve 2006dan beri Gazzeye uygulanan hukuksuz ablukann kaldrlmasn talep eden sivil halkn üzerine gerçek mermilerle ate açyor.

Filistinliler Büyük Dönü Yürüyüü ad altnda balattklar barçl gösterilerine mays ay ortasna kadar devam etmeyi planlyor.

Ana Sayfaya Git