Salahaddin'deki intihar saldırıları

Irak'ın kuzeyindeki Salahaddin vilayetinde düzenlenen intihar eylemlerinde ölü sayısı 23'e yükseldi.

Haberler 07.11.2016 - 07:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki Salahaddin vilayetinde düzenlenen iki intihar saldrsnda ölü saysnn 23e, yarallarn 58e yükseldii bildirildi.

Salahaddin l Meclis Üyesi Münir Hüseyin, AA muhabirine yapt açklamada, Tikritte kontrol noktasn hedef alan bombal saldrda biri tugeneral rütbeli emniyet mensubu olmak üzere ölü saysnn 13e, yarallarn 31e yükseldiini söyledi.

Salahaddin Operasyonlar Komutanlnda görevli yüzba Saad Muhammed ise Samarra kentindeki bir otoparkta bomba yüklü araçla düzenlenen saldrda ölenlerin saysnn 10a, yarallarn ise 27ye yükseldiini ifade etti. Muhammed, saldrda hayatn kaybedenler ile yaralananlar arasnda ranl ziyaretçilerin bulunduunu aktard.

NTHAR SALDIRILARI

Yaplan ilk açklamada kontrol noktasnda 7 kiinin öldüü, 15 kiinin yaraland, Samarradaki otoparkta bomba yüklü araçla düzenlenen intihar eyleminde ise ran uyruklu 1 kiinin öldüü, 10 kiinin de yaraland kaydedilmiti.

Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin 2014 Haziran aynda DEAn eylemleri ve geni bir alanda denetimi ele geçirmesi sürecinde etkisiz kalmas ve örgütün ilerleyiini durduramamas ülkede büyük bir güvenlik krizine neden olmutu. DEA bata Samarra olmak üzere iilerin kutsal mekanlarnn bulunduu bölgelere yönelmi, çok sayda intihar eylemi gerçekletirmiti.

Salahaddin, terör örgütü DEAa kar operasyon balatlan Musulun da yer ald Ninova vilayetine bitiik bulunuyor.

Ana Sayfaya Git