Santos'dan "Venezuela'ya askeri müdahale" açıklaması

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Venezuela'ya karşı askeri müdahale" sinyali vermesine ilişkin, "Böyle bir şeyi akıllarına bile getirmemelerini" söyledi.

Haberler 15.08.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Santos, Latin Amerika turunun ilk dura Kolombiyada bulunan ABD Bakan Yardmcs Mike Pence ile Cartegara kentindeki ikili görümenin ardndan ortak basn toplants düzenledi.

ABD ve Kolombiyann önemli müttefikler olduuna iaret eden Santos, Ancak dost ac söyledii için Bakan Yardmcs Pencee ne Kolombiyada ne de Latin Amerikada ne de Venezuelada askeri müdahalenin akllarndan bile geçirmemelerini söyledim. dedi.

Amerikann barn ktas ve topra olduunu vurgulayan Santos, Bizim de öyle kalmamza izin verin. Latin Amerikada askeri müdahalelerin hayaleti uzun süre önce yok oldu ve geri dönmesini istemiyoruz. ifadesini kulland.

ABD Bakan Yardmcs Pence ise Trumpn aklndan geçenleri söyleyen bir lider olduunu belirterek, Ancak bakan beni buraya, Venezuelada demokrasinin yeniden kurulmasnn barçl yollarla salanmas için Latin Amerika ülkelerinin desteklerine öncülük etmeyi sürdürmek için gönderdi. diye konutu.

Güney Amerikada diktatörlüün varln kabul etmeyeceklerini vurgulayan Pence, ABD, Venezuela parçalanrken seyirci kalamayacaktr. eklinde konutu.

- Pence, ABDdeki rkç kriz ve koka hakknda konutu

Pence, ABDde iddet olaylar nedeniyle olaanüstü hal ilan edilen Virginia eyaletinin Charlottesville kentindeki rkç gösteriler hakknda Bu tehlikeli uç gruplarn Amerika sosyal hatnda ve müzakerelerinde yeri yoktur. Bu gruplar en sert dille knyoruz. ifadesini kulland.

Uyuturucu elde edilen koka bitkisi üretiminin geçen yl yüzde 52 art göstermesiyle ilgili de deerlendirmede bulunan Pence, Kötüye giden bu krize her iki ülkenin de insanlarnn korunmas için acilen müdahale edilmelidir. diye konutu.

Pence, 2 gün sürecek Kolombiya temaslarnn ardndan, Latin Amerika turuna Arjantin, Panama ve ili ile devam edecek.

Ana Sayfaya Git