Savaşımız onurlu kürt halkına değil

Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Selim İdris, Barış Pınarı Harekatı'nın amacının bölge halkını ayrılıkçı terör örgütlerinden kurtarmak olduğunu belirterek "Savaşımız onurlu Kürt halkına yönelik değil. Kürt halkı bu çetelerden çok çekti." dedi.

Haberler 18.10.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK), Suriye Milli Ordusunun (SMO) desteiyle yürüttüü Bar Pnar Harekatnn planl ekilde devam ettiini söyleyen dris, Bu çeteler sivilleri saldrlarla hedef alyor. Savamz onurlu Kürt halkna yönelik deil. Kürt halk bu çetelerden çok çekti. ifadelerini kulland.

dris, harekat srasnda sivillerin hedef alndna dair iddialar sert bir dille yalanlayarak unlar kaydetti:

Sivil kardelerimizi hedef aldmz kesinlikle doru deil. Bu iddialar kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz halkmz ayrlkç PYD ve PKK çetelerinden kurtarmak için savayoruz. Suriye Milli Ordusu olarak Araplar, Kürtleri, Türkmenleri ve Suriye halknn Müslüman ve Hristiyan kesimlerini karde olarak görüyoruz. Onlar bizim halkmzdr, onlara sevgi ve saygmz sonsuzdur.

- Sahada savamz devam ediyor

dris, SMO askerlerinin moralinin yerinde olduu vurgulayarak Ayrlkç çeteler ve onlara destek olan Arap ve dier ülkelerden iftiralara maruz kalyoruz. Sivillerin hedef alnd iddias kesinlikle yalandr. Sahada sava kaybettikleri için yalana bavurarak kamuoyunu yanltmaya çalyorlar. dedi.

Harekatta gelinen noktaya deinen dris, Harekat planland ekilde devam ediyor. Sahada savamz devam ediyor. 80den fazla köyü terörden kurtardk. Suriye Milli Ordusu savaçlar M4 kara yoluna ulat. Münbiçin batsnda rejimin bir tankn ele geçirdik. Operasyonlar srasnda kurtarlan bölgelerde çok sayda silah ve mühimmatn yan sra askeri araçlarn ele geçirdik. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git