Savaş en çok hasta, yaşlı ve çocukları vuruyor

Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'daki savaş daha çok hastanede tedavi gören hastaları olumsuz etkiliyor.

Haberler 03.03.2022 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne

Rusyann Ukraynaya saldrmas sonucu ülkeden tahliye edilen gruplar arasnda sava maduriyetini daha çok hissedenler hasta, yal ve çocuklar oluyor.

Odessada hastanede youn bakmdayken zorunlu olarak taburcu edilen 80 yandaki Mahire Memedov da bu madurlardan biri.

Ülkeden tahliye edilen gruplarla Hamzabeyli Snr Kapsndan Türkiyeye giri yapan Memedov, gazetecilere yapt açklamada, Odessa kentinde youn bakmda tedavisi devam ederken, sava nedeniyle taburcu olmak zorunda kaldn söyledi.

çok zor bir yolculuk geçirdiini, hasta olduu için konumakta zorluk çektiini ifade eden Memedov, Ama çok ükür buradayz. Türkiyedeyiz. çok teekkür ederim. Hasta olduum için konuamyorum. Allah raz olsun hepinizden dedi.

Memedovun kz Arife Duman, Odesada ngilizce öretmenlii yaptn, savan çkmasyla hastaneden annesini de alarak Türkiyeye geldiklerini ifade etti.

Annesinin tedavisi tamamlanmadan hastaneden almak zorunda kaldklarn anlatan Duman, Annem hastanede ar yatyordu, acil taburcu etmek zorunda kaldk. Ben hastaneye geldiimde biz bütün hastalar taburcu ediyoruz dediler. Hastaneyi askerler için boaltmamz gerektiini söylediler. dedi.

Yolculuklar boyunca Türk konsolosluklarnn kendilerine gösterdikleri alakadan çok memnun olduklarn vurgulayan Duman, yetkililere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git