Savaş tehdidi!

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Lübnan'a saldırmaya hazırlandıklarını işaret eden bir konuşma yaptı. İsrail askerlerinin Lübnan topraklarının derinliklerinde çarpışmak zorunda kalabileceğini belirten Liberman, "İsrail'dekiler sığınakta oturuyorsa tüm Beyrut sığınakta olacak" dedi.

Haberler 01.02.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail Babakan Benyamin Netanyahunun Rusya Devlet Bakan Vladimir Putinle görümesinde ran, Lübnanda füze fabrikas inaatlarn ilerletiyor, bu tehdidi kabul edemeyiz demesinin ardndan srail Savunma Bakan Avigdor Liberman Lübnanla yeni bir sava yaanmas ihtimaliyle ilgili deerlendirmelerde bulundu.

ORTADOUDA SAHADA SAVAMADAN BTMEZ

Sava çkarsa srail askerlerinin Lübnan topraklarnn derinlerine inmesi ve sahada çarpmas gerekebileceini söyleyen Liberman Kimse macera peinde komuyor. Ama hedefimiz mümkün olduu kadar çabuk ve kesin surette bitirmek. Maalesef Ortadouda tüm çatmalarda görülen ey u ki, sahaya askerler inmeden bitmiyor dedi.

CAN KAYBI VERMEK GEREKR

Tel Aviv Üniversitesi Ulusal Güvenlik çalmalar Enstitüsünde konuan ar sac lider, Böyle operasyonlar için büyük çaba ve maalesef can kayb vermek de gerekir. Tüm seçenekler açk ve tek bir bak açsna saplanmadm.Ama kullanmayacak olsak bile sahada manevra yapma seçenei için hazrlkl olmalyz diye devam etti.

2006DA BEYRUT SAKNLER PLAJDA GÜNELENRKEN DDASI

Tüm gücümüzle yapacaz. Mümkün olduu kadar çabuk ilerleyeceiz vurgusu yapan Liberman, öyle konutu:

(2006daki) kinci Lübnan Savandaki gibi Beyrut sakinleri plajda günelenirken Tel Aviv sakinlerinin snaa inmesinin görüntülerini görmeyeceiz. sraildekiler snakta oturuyorsa gelecek savata tüm Beyrut snakta olacak.

Netanyahu, Putinle görümesinin ardndan gazetecilere Bizim bu tehditlere bakmzdaki ciddilii ve konumumuzu, Ruslar tam manasyla anlyor demiti. srail ordu sözcüsü Ronen Manelis de pazar günü yaymlanan makalesinde srailli yetkililerin rann Lübnanda Hizbullah için yüksek isabet oranna sahip füze üretecek fabrika inaatna yeniden balad görüünde olduunu teyit etti.

ÖNCELK SABOTAJ OPERASYONLARINDA

Suriyeden Lübnana füze sevkiyatn hava saldrlaryla önlediini savunan srailin Lübnan içinde füze üretimine kar ilk hamlesinin gizli imha operasyonlar yürütmek olabilecei belirtildi. Ama 2006da iki srail askerinin kaçrlmas vakasnn tekrarlanmas, yeni bir Lübnan savana yol açabilir. srail ordusuna göre Hizbullah, Lübnann güneyinde srail snr boyunca 240 köyü sava halinde muharebe sahas olarak tahkim etti.

2006da Lübnana vargücüyle saldran sraile kar tüm dünyay artan bir direni sergileyen Hizbullah, o zamandan beri Ortadounun sadece askeri deil, siyasi açdan da en güçlü örgütlerinden biri haline geldi.

Ana Sayfaya Git