Şehir Savaşı!

SURİYE'nin kuzeyinde yer alan ve IŞİD için 'Avrupa'ya çıkış kapısı' olarak bilinen Menbiç'e yönelik 1 Haziran'da başlatılan operasyon devam ederken, her taraftan kuşatmaya alınan kentte şehir savaşının başladığı belirtildi.

Haberler 11.07.2016 - 11:21 Son Güncelleme : 11.07.2016 - 11:21

Demokratik Suriye Güçlerinin (DSG) resmi internet sitesi, keskin nişancıların Menbiçe giriş görüntülerini paylaşırken, Koalisyon uçaklarının havadan bombardımanı ise sürüyor. Menbiçe giren DSGnin ilçenin en büyük mahallesi olan Hazewnenin yüzde 80ini IŞİDten aldığı belirtildi.

DSGnin Münbiç Askeri Meclisi güçleri ile Menbiçe yönelik 1 Haziranda başlattığı operasyon sürerken, her taraftan kuşatılan Halepin en büyük ilçesi Menbiçteki IŞİDlilerin etkisiz hale getirilmesi için keskin nişancılarının ilçe merkezine cuma günü girdiği belirtildi. Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabaninin partisi olan Irak Kürdistan Yurtseverler Birliğinin resmi internet sitesi, cuma günü çok sayıda YPGli keskin nişancının Menbiçe girdiğini yazdı. Demokratik Suriye Güçlerinin resmi internet sitesi de, ellerinde Zagros adı verilen ve diğer ağır keskin nişancı silahları ile kentte giren YPGli keskin nişancıların görüntülerini paylaştı.

IŞİD ATEŞE VERDİ, UçAKLAR BOMBALADI

Menbiçte, IŞİDllerin bir çok evi ateşe vermesi ile kentin üzerine duman kaplarken, bunun uçakların görüntü almasını engellemeye yönelik olduğu belirtildi. Koalisyona bağlı savaş uçakları Sebi Behrat kavşağı ve kentin kuzeyindeki El-Delle kavşağında IŞİD noktalarını bombalarken, çok sayıda IŞİDlinin hava bombardımanında öldüğü belirtildi. İçe merkezine giren Demokratik Suriye Güçlerinin ilçenin en büyük mahallesi olan Hazewnenin yüzde 80ini IŞİDten temizlediği ve bölgeyi kontrol altına aldığı belirtildi. Hazewnede yaşanan çatışmalarda 14 IŞİDlinin öldürüldüğü belirtirken, DSGnin Sebi Behrat kavşağına doğru ilerlediği kaydedildi.

Ana Sayfaya Git