Sert dille reddediyoruz

"Söz konusu asılsız iddiaları, Suriye'den kaynaklanan ve ulusal güvenliğimize kasteden terör tehdidine karşı mücadelemize karşı başlatılan karalama kampanyasının parçası olarak değerlendiriyoruz"

Haberler 21.10.2019 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl, Uluslararas Af Örgütünün Bar Pnar Harekatna ilikin raporundaki mesnetsiz iddialarn bütünüyle reddedildiini bildirdi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Uluslararas Af Örgütünün Bar Pnar Harekatna ilikin raporundaki mesnetsiz iddialar bütünüyle reddediyoruz. Söz konusu aslsz iddialar, Suriyeden kaynaklanan ve ulusal güvenliimize kasteden terör tehdidine kar mücadelemize kar balatlan karalama kampanyasnn parças olarak deerlendiriyoruz. ifadesi yer ald.

Açklamada, Bar Pnar Harekatnn hem Türkiyenin ulusal güvenliini, hem de izledii ayrlkç gündemle Suriyenin toprak bütünlüünü tehdit eden terör örgütü PYD/YPGye kar yürütülen bir terörle mücadele operasyonu olduu vurguland.

DDALARI REDEDYORUZ

Harekatn planlama ve icrasnda sadece PYD/YPG unsurlar ile bu unsurlara ait barnak, snak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alndnn alt çizilen açklamada, sivillerin ve sivil altyapnn zarar görmemesi için gereken her türlü tedbirin uyguland da belirtildi.

Açklama, unlar kaydedildi:

Harekata destek veren Suriye Milli Ordusunun, kendi unsurlarnn neden olduu iddia edilen sivil zayiat vakalarn incelemek üzere bir Soruturma Komisyonu kurduunu bu vesileyle hatrlatmakta fayda görüyoruz. PYD/YPGnin AB ve NATO tarafndan da terör örgütü kabul edilen PKK ile ba ve iledii suç ile ihlaller defaatle belgelenmitir. Uluslararas Af Örgütünü, kendisi de dahil olmak üzere bamsz uluslararas kurulularca yaplan bu çalmalar yeniden incelemeye davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git