Seslerini Dünya Duymuştu

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'da yaşananları sosyal medyadan dünyaya duyuran Nur ve Ela kardeşler bölgeden ayrılarak İdlib'e vardı.

Haberler 01.04.2018 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed rejimi ve destekçilerinin 5 yldr abluka altnda tuttuu Dou Gutadan zorunlu tahliyeler sürüyor. Onbinlerce kii, muhaliflerin kontrolündeki dlib ve bat Halep krsalndaki bölgelere göç etmek zorunda kald.

Sava maduru Dou Gutal çocuklarn aclarn ve beklentilerini Noor and Alaa adl Twitter hesaplarndan ngilizce olarak dünyayla paylaan Dou Gutal iki karde de tahliye konvoyunda yer ald.

Kz kardelerden 10 yandaki Nur, Bizler ablukadaki Dou Gutann çocuklaryz. Yllardr kuatma altndaydk. Gda, ilaç veya su, elektrik gibi her eyden mahrum kaldk. dedi.

Nur, Gerçek bir tehlikeyle kar karyaydk. Uçaklarn youn bombardman sonucu yer altnda yayorduk. ifadelerini kulland.

Her eyi kaybettik, anlarmz, hayallerimizi, oyuncaklarmz, arkadalarmz kaybettik. diyen Nur, rejimin bölgeye youn saldrlar nedeniyle dün dlibe göç ettiklerini söyledi.

Dou Gutada çocuklarn yaadklar korkuyu ve aclarn dile getirmek için Twitter hesab açtklarn anlatan Nur, Annemizin yardmyla yaadmz korku dolu anlar mesajlarmzla dünyaya ulatrmaya çaltk. diye konutu.

- Dou Gutallar bölgeden çkarmak için bomba yadrd

çocuklarn annesi ems Hatip de rejim ve destekçilerinin son günlerde Dou Gutaya çeitli silahlarla saldrlar düzenlediini belirterek, Rejim, Rusya desteiyle Dou Gutallar evlerinden çkarmak için bölgeye bomba yadrd. Esed rejimi, Dou Gutay 5 yldr kuatma altnda tutuyor. dedi.

Anne Hatip, Dou Gutadan muhaliflerin kontrolündeki Hama krsalna zorlu bir yolculukla 14 saatte ulatklarn belirterek, Tahliye konvoyu, güzergah gerei rejiminin kontrolündeki bölgelerden geçti. Rejim yanllar bize küfür etti. diye konutu.

Uluslararas topluma kuatma altndaki Dou Gutadayken seslerini duyurmaya çaltklarn belirten Hatip, Dou Gutadaki kuatmay, yokluu, ilaç ve gda yetersizliini ve üzerimize yaan bombalar, çocuklarmn Twitter hesabndan ngilizce olarak d dünyaya yanstmaya çaltk. Uluslararas topluma, Esed rejiminin saldrlarnn son bulmas ve zorla yerinden edilenlerin evlerine dönmeleri için çar yapyorum. ifadesini kulland.

Geçen hafta balayan zorunlu tahliyelerde bölgeden çkanlarn says 37 bini at. Tahliyeler devam ediyor.

Muhaliflerin kontrolündeki Dou Gutada 400 bin kii 5 yldr abluka altnda yayordu. Esed rejiminin Rusyann desteiyle son aylarda youn saldrlarla bölgenin yarsdan fazlasn ele geçirmesiyle on binlerce kii göç etmek zorunda kald.

Ana Sayfaya Git