Sığınaklarda mahsur Doğu Gutalılar günlerdir aç

Beşşar Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Gutalılar, hayatta kalmak için tek şansları olan sığınaklara indi. Ateşkese rağmen süren saldırılar nedeniyle dışarı çıkmaya korkan halk, bodrumlarda ışıksız, gıdasız bir halde saldırıların bitmesini bekliyor.

Haberler 03.03.2018 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Guta, Birlemi Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar ve Rusyann ilan ettii atekese ramen bombardman altnda.

Siviller, darda barnma imkan kalmad için, snak tabir edilen bodrumlara indi.

Snaklarda gda, stma ve aydnlatma imkan bulunmuyor.

çocuklarn korkularn yattrmak, temiz hava ve k girmesi için baz bodrumlarn tavanlarna delikler açlyor.

Dou Gutadaki AA muhabirlerinin görüntüledii bir bodrum katnda yaayan aileler yaadklar zorluklar anlatt.

Eini daha önce rejim saldrsnda kaybeden Um Muhammed, 9 çocuklu bir anneyim. Yemin ederim çocuklarm 10 gündür açlar. çkp onlara biraz maydanoz ve marul gibi eyler bulmaya çalyorum. dedi.

Um Muhammed, Onlarn karnn doyuracak bir ey bulamyorum. Onlar buradan çkaramadm için ykayamyorum. diyerek saldrlarn bir an durmasn istediklerini ifade etti.

- Buradan çkanlar geri döner mi, dönmez mi onu bir tek Allah bilir

5 çocuk babas Ebu Velid de Burada her türlü kriz yaadk ve hepsine göüs gerdik. Ancak son günlerde gördüklerimizin ve yaadklarmz tarifi yok. Tarih boyunca hiç kimsenin bana gelmemitir kesin. Bu saldrlara ne çocuklar ne de yetikinler dayanr. diye konutu.

Rejim güçlerinin saldrlarnda her türlü silah kullandn belirten Ebu Velid, Kucamdaki bebek 1 aylk. Nasl dayansn? Malesef buradan çkp yiyecek bir ey alamyoruz. çksan bile darda her ey çok pahal. deerlendirmesini yapt.

Ebu Velid, Anormal bir hayat yayoruz. Snaklarda yayoruz. Buradan çkanlar, geri döner mi, dönmez mi onu bir tek Allah bilir. Trajik bir hayat yayoruz. dedi.

amn dousundaki baz ilçe ve beldeleri içeren 104 kilometrekarelik Dou Guta, iç savan en büyük felaketine sahne oluyor. Yars çocuk yaklak 400 bin sivil, 5 yl akn süredir gdaszlk, ilaçszlk ve youn saldrlarla mücadele ediyor. Dou Guta, Astana anlamalarnda Gerginlii Azaltma Bölgesi ilan edilmesine ramen Rusyann garantörlüünü üstlendii Esed rejimi, geçen yl nisan ayndan itibaren bölgeye yönelik ablukasn sklatrp, son aylarda saldrlarn iddetlendirdi. nsani krizin derinletii bölgede, yüzlercesi acil durumda binlerce sivil hasta tahliye edilmeyi bekliyor.

Bunlarn birçou çocuk veya ileri evre kanser hastas. Dou Gutal çok sayda bebek ve çocuk ise açlk ve ilaçszlk yüzünden yaamn yitirdi.

Esed rejimi ve destekçilerinin, Birlemi Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar ve Rusyann duyurduu her gün 5 saatlik atekese ramen saldrlarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git