Sığınmacı kampları kışa hazırlanıyor

Suriyeli sığınmacının barındığı Şanlıurfa'daki kamplarda çadırların değişimi, kışlık yardımlar gibi hizmetler sürüyor.

Haberler 05.10.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyeli snmaclarn anlurfada barndklar kamplarda k hazrlklar tamamlanma aamasna geldi.

Suruç, Akçakale, Ceylanpnar ve Harran kamplarnda kalan yaklak 80 bin snmacnn souk k artlarnda zor durumda kalmamas için kamp yöneticileri çalmalarn younlatrd. Klk çadrlarn verildii Suriyelilerin, battaniye, stc, hal, klk gda, giyim, ayakkab ve temizlik malzemesi ihtiyaçlar da karlanyor.

Yaklak 50 bin dönüm arazi üzerine kurulan Türkiyenin en büyük çadr kenti olarak nitelendirilen Suruçtaki konaklama tesisinde snmaclara yaklaan k nedeniyle soba, battaniye ve çadr güçlendirici malzeme datld.

çADIRLARIN TAMAMI DEYOR

Suruç Konaklama Tesisleri Müdürü srafil Bahar, AA muhabirine yapt açklamada, bata AFAD ve Türk Kzlay olmak üzere çok sayda sivil toplum kuruluunun snmaclar için klk malzeme gönderdiini söyledi.

Suriyelilere malzeme datmnn yan sra tesisin genel bakm ve onarm ilemlerini de sürdürdüklerini ifade eden Bahar, snmaclarn bu k da güvenli ve scakl bir ortamda geçirebilmeleri için gayret ettiklerini belirterek, öyle konutu:

Buradaki snmac saymz 22 bin 700 civarndadr. 14 mahallemizde 7 bin çadrmz bulunuyor. K hazrlmz hzl bir ekilde devam ediyor. Bütün çadrlarmz ksa süre içerisinde klk olanlarla deitireceiz. Misafirlerimize elimizden geldiince bütün yardm yapmaktayz. Her türlü insani yardm imkann onlar için seferber etmi durumdayz.

ÜÜMEKTEN ENDE ETMYORUZ

Yaklak 2 yldr tesislerde kalan Esma el- Emraniye de desteklerinden dolay Türk halkna duyduu minnettarl dile getirdi.

Her türlü ihtiyaçlarnn tesiste karlandn anlatan Emraniye, çadrlarmz ypranmt deimesi iyi oldu. Allah sizlerden raz olsun. Havalar souyunca üümeye balamtk. imdi çok ükür çadrlarmz daha iyileriyle deitirildi, stclarmz da var artk üümekten endiye etmiyoruz. Herhangi bir sorunumuz kalmad. dedi.

Snmaclardan Enver smail ise yaklaan k dolaysyla ihtiyaçlarnn karlanmasndan dolay mutlu olduklarn söyledi.

Kampta kalan baz erkeklerin de çadr kuran içilere yardm ettiini belirten smail, ksa süre içerisinde hazrlklarn bitmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git