Sincar'da, PKK ve Haşdi Şabi arasında çatışma çıktı

Musul'un Sincar ilçesinde İran destekli Haşdi Şabi milisleri ve PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, 3 milisin hayatını kaybettiği, 7'sinin de yaralandığı belirtildi.

Haberler 23.09.2017 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bat Dicle Asay Müdürü Aiti Koçer, Hadi abinin ar silahlarla, Bab ilo bölgesinden PKKya bal yerel militanlarn elinde tuttuu Sincar ilçesinin Hanesur köyüne geçmeye çalmas sonucu çatmann çktn ifade etti.

Koçer, Hadi abi ve PKK arasnda çkan çatmada ölü ve yarallarn olduunu ancak ellerine net bir rakamn henüz ulamadn söyledi.

Öte yandan Kürdistan Demokrat Partisinin resmi internet sitesine konuan Sincardaki Pemerge komutanlarndan Lokman Guli, PKKlyarya çatmaya giren Hadi abiden 3 milisin hayatn kaybettii, 7sinin de yaraland bilgisini verdi.

Guli, Bab ilo bölgesinden Hanesura geçmek isteyen Hadi abinin mam Ali grubundan olduunu da kaydetti.

PKK, Austos 2014 tarihinde terör örgütü DEAn Sincardaki varl ve saldrlarna maruz kalan Ezidileri koruma bahanesiyle söz konusu bölgede konulanmaya balamt. Hadi abi ise, Musulu DEAtan kurtarma operasyonu srasnda Sincarn bat bölgesini teröristlerden alp, Irak-Suriye snrnda varlk göstermeye balamt.

Ana Sayfaya Git