Sincar'dan PKK'ya tepki yükseliyor!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin Sincar cephesindeki komutanlarından Kasım Dirbo, "Terör örgütü PKK'nın yılbaşından sonra bölgede barınamayacağını" belirtti.

Haberler 05.12.2016 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dirbo, Kürdistan Demokrat Partisinin (KDP) resmi internet sitesinde yer alan açklamasnda, PKK için en iyisi geç olmadan bir an önce Sincar terk etmesidir. ifadesini kulland.

PKKnn farkl isimlerle Sincar bölgesinde konulanmasna tepki gösteren Dirbo, Ne ekilde olursa olsun PKKnn ylbana kadar buralar terk etmesi gerekiyor. Önümüzdeki yl terör örgütlerinin bölgemizde yeri olmayacaktr. Onlar tamamen temizleyeceiz. sözlerini kaydetti.

Sincar ve çevresini sadece Pemerge güçlerinin kontrol edeceine dikkati çeken Dirbo, Bölgenin bir an önce terk edilmesi PKKnn hayrna olacaktr. Bu snrlarda yabanc unsurlarn varln kabul edemeyiz. dedi.

PKKNIN VARLIINA KARI

Terör örgütü DEAn elinde kalan birkaç köy ve bölgeyi de ksa sürede temizleyeceklerini savunan Dirbo, bundan sonraki süreçte bölgede istikrar ve huzurun hakim olmasn istediklerini dile getirdi.

IKBY Bakan Mesut Barzani de daha önce yapt bir açklamada, PKKnn engalde ii yoktur. Oray terk etmelidirler. demi ve örgütün bölgeyi terk etmemesi durumunda farkl seçeneklerin devreye girecei sinyalini vermiti. Babakan Neçirvan Barzani de engalde ne olacana orann halk karar verecektir. PKK ve dier yabanc unsurlar engal halk adna konuamaz ve karar veremez. ifadelerini kullanmt.

Suriye snrndaki stratejik Sincar ilçesi, Musul kent merkezinin 120, Telafer ilçesinin ise 45 kilometre batsnda bulunuyor. Terör örgütü PKK, buradan snrn Suriye tarafndaki YPGlilerle dorudan temasa geçebiliyor.

Ana Sayfaya Git