Sınır birlikleri teyyukuzda!

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) karargahlara verilen emir kapsamında sınır birlikleri, olası Afrin operasyonuna yönelik en üst hazırlık seviyesine getirildi.

Haberler 19.01.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin snr güvenliine yönelik tehdit oluturan Afrin, Hatayn Amanos Dalarndan szdrlan silah ve mühimmatla ülkeye yönelik terör eylemlerini de besleyen merkez olarak dikkati çekiyor. Türkiyenin uluslararas antlamalardan doan haklarn kullanarak yapmas olas bir snr ötesi operasyon gündemdeyken TSK de hazrlklar hzlandrld.

Suriye snrndaki birliklere takviye amaçl gönderilen tanklar, Hatayn Hassa ve Krkhan ilçelerine ulat. Tanklar, güvenlik önlemleri altnda snr birliklerine sevk edildi. Karargahlara verilen emir kapsamnda da snr birlikleri, olas Afrin operasyonuna yönelik en üst hazrlk seviyesine getirildi.

- Her türlü tedbir alnacak

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda önceki gün toplanan Milli Güvenlik Kurulunda da Türkiyenin asayi ve güvenliini etkileyen iç ve d gelimeler ile Türkiyeyi yakndan ilgilendiren uluslararas konular gözden geçirilmi ve terörle mücadele çalmalar tüm boyutlaryla görüülmütü.

Toplantnn ardndan yaymlanan bildiride ise Türkiyenin, snrlarnn hemen yan banda bir terör koridoru oluturulmas ve bir terörist ordusu kurulmasna izin vermeyecei, bu konuda gereken her türlü tedbirin alnaca belirtilmitir. ifadesi de yer almt.

Ana Sayfaya Git