Sınır ötesine 25 tır insani yardım gönderildi

Şanlıurfa'da, insani yardım yüklü 25 tır, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yollandı.

Haberler 12.01.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa nsani Yardm Platformu öncülüünde Valilik ve belediyeler ile sivil toplum kurulularnn i birliiyle temin edilen 25 tr yardm malzemesi, merkez Haliliye ilçesindeki Paaba Mahallesinde düzenlenen törenle Suriyeye uurland.

Vali Vekili Cengizhan Ylmaz, burada yapt konumada, kent olarak yaklak 6 yldr Suriyeli snmaclara ve snr ötesindekileri yardmda bulunduklarn dile getirdi.

anlurfann kardelik ve hogörü ehri olduunu ifade eden Ylmaz, çanakkalede kurtulu mücadelesinde anlurfal Yusuf ile Trabzonlu Ömer ve Halepli Mehmetin ehit olduunu hepimiz biliyoruz. 21 milyon metrekareyi yönetmi, kontrol etmi bir cihan devletinin torunlar olarak bize bu yakr. Her ne kadar trlar üstünde Halepe yardm yazs olsa da Halepe yapacamz destek ne adla olursa olsun boynumuzun borcudur. çok yardm gibi görmemek gerekir asli sorumluluklarmzdandr diye düünüyorum. diye konutu.

Snr ötesine 25 tr insani yardm gönderildi

Platform Bakan Osman Gerem de 15 gün önce de 20 trlk bir konvoyu Halepe uurladklarn söyledi.

Yardmlarn büyük çounluunun Halep krsalna ulatrlmasnn planlandn belirten Gerem, Yardm kampanyamz devam ediyor. 6 yldr ulatrmaya çaltmz yardmlarmz sürüyor. Klk battaniye, bot ve her türlü gdaya ihtiyaç var. Özellikle un, patates, helva ve zeytin gibi pratik gdalara ihtiyaç çok. Kardelerimiz bu k rahat geçirsin diye sürekli yardm göstermeye gayret ediyoruz. dedi.

anlurfa Müftüsü hsan Açkn yapt duann ardndan yardmlarn yüklendii 25 tr, konvoy halinde Hatayn Reyhanl ilçesindeki Cilvegözü Snr Kapsna uurland.

Törene, anlurfa Vali Yardmcs Tark Açkgöz, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Acar, Eyyübiye Belediye Bakan Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Bakan Fevzi Demirkol ile çok sayda sivil toplum kuruluu temsilcisi ve hayrsever katld.

Ana Sayfaya Git